Una exposició recorda el llegat del fotògraf Enric Quintana

El Museu de Mataró acull una mostra d’instantànies de l’Arxiu Municipal

  • Mireia Biel
  • Dimecres, 19 Juny 2013 13:30

Quintana

El Museu de Mataró dedica a partir del 19 de juny una exposició al fotògraf Enric Quintana, desaparegut el 2012. La mostra recull instantànies que l’Arxiu Municipal ha recopilat al llarg dels anys, així com aspectes de la seva vessant més poètica.  
Senzillament Quintana. Imatges i paraules d’Enric Quintana’ és la mostra que el Museu de Mataró acull des del 19 de juny. S’hi podran veure 300 imatges del fotògraf, que formen part d’una col·lecció de 7.000 que Xavier Cateura va cedir a l’Arxiu Municipal de Mataró. L’exposició compila els set aspectes en què Quintana es va centrar com a fotògraf: la política, els barris, els personatges, el moviment obrer, els actes culturals, els racons de Mataró i la premsa.

Participació per documentar

Les fotografies de Quintana es podran veure tan en format paper com projectades. Però aquesta no és l’única novetat de la mostra, ja que també es posarà a disposició del públic un ordinador que permetrà etiquetar la gent que es reconegui a les fotos, així com posar data i lloc a les instantànies. L’objectiu és que quedi tot el màxim de documentat.
L’exposició recull també una sèrie d’entrevistes que s’han fet a persones que l’han conegut i que n’han detallat la seva vida no només com a fotògraf, sinó també com a poeta, faceta per la qual el coneixien a Vic, ciutat on va morir el passat 2012.