'Les Resilients' s'estrena a Filmin

El documental produït per Clack amb la col·laboració del Grup Enderrock també es podrà veure a Televisió de Catalunya a principis de març

  • Redacció
  • Dijous, 30 Gener 2020 10:12

Ciutat 2017/2019, documental feminisme clack

Després d’haver guanyat el premi Talent Jove a l’In-Edit Festival, 'Les Resilients' ja es pot veure a través de la plataforma Filmin. D’aquesta manera, el documental produït per Clack en col·laboració amb el Grup Enderrock obre el seu cicle d’estrenes, que també inclou un passi en obert a Televisió de Catalunya (al voltant del 8 de març) i a betevé (a principis d’abril). 

Dirigit per Cristina Madrid, el film va recollir gairebé 12.000 euros en un Verkami destinat a finançar-ne la producció i encadena ja una quinzena de presentacions a diferents poblacions catalanes. Paral·lelament a aquesta estrena altres documentals de Clack com 'Palau i Fabre. Retrat Cubista', dirigit per Eloi Aymerich, i 'Polifonia Basca', els autors del qual són Joan Salicrú i Ariadna Vázquez, també estan a disposició dels consumidors de Filmin des de fa unes setmanes.

Els festivals de música segueixen sense contemplar la paritat  

Coincidint amb l’anunci dels artistes contractats a les edicions d’enguany del Canet Rock, al Sónar i al Primavera Sound, Madrid lamenta que “el 2020 tampoc es preveu que sigui l'any en què els principals festivals de música catalans plasmin la realitat de gènere en la seva programació. És una denúncia que fèiem al documental, que no millora, i per tant la crítica que podran veure els espectadors segueix sent totalment necessària”.

El documental de Clack denuncia que, tot i que en els darrers anys s’ha incrementat el nombre de bandes integrades per dones que actuen en directe, els festivals continuen programant majoritàriament homes: l’any 2018, només una de cada cinc bandes programades en un festival a Catalunya i Espanya incloïa dones.