72è Festival de Canes

El pòster oficial ret homenatge a la desapareguda Agnès Varda

  • Joan Millaret-AMIC //Foto: cedida
  • Divendres, 24 Maig 2019 08:32

Cultura 2019, festival de cannes

Demà el 72è Festival de Canes tornarà a guardar la catifa vermella fins l'any vinent. Ho farà després d'una edició que ha triat una meravellosa imatge per al pòster oficial, en què es ret un homenatge pòstum a la desapareguda realitzadora Agnès Varda.

Durant aquests dies, també s'ha concedit l'honor de tallar la cinta inaugural al cineasta Jim Jarmusch amb un film paròdic del gènere de zombis ambientat a la petita localitat de Centerville, 'The dead don't die'. El realitzador nord-americà va fer córrer la sang acompanyat d'un suculent repartiment en què destaquen noms com Bill Murray, Adam Driver, Tilda Swinton o Chloë Sevigny.

Aquest any, i després de rebutjar els títols de plataformes de cinema de pagament com Netflix, Canes també ha volgut preservar el seu caràcter i, per això, a l'equip titular d'aquesta edició hem retrobat primeres figures com Pedro Almodóvar, Bong Joon Ho, Xavier Dolan o els germans Dardenne.

A més, la disputada secció oficial s'ha regit per uns criteris territorials que buscaven representativitat global: hi ha hagut cinema asiàtic, nord-americà i europeu, però també una quota africana i llatinoamericana.