Cara a cara: víctima i maltractador

El Documental del Mes, avui dimecres sobre la violència masclista

  • Redacció
  • Dimecres, 09 Maig 2018 09:00

Un home millor

Un home millor (A Better Man), és la sorprenent pel·lícula d’Attiya Khan i Lawrence Jackman sobre la violència masclista i un nou paradigma de prevenció conegut com a justícia restaurativa. Un film en primera persona on l’Attiya s’enfronta cara a cara amb l’ex que la va maltractar quan era jove. Decideix filmar aquesta primera trobada com a teràpia per poder destruir els fantasmes del passat i poder seguir endavant amb la seva vida. I si la teràpia al maltractador es focalitza en la prevenció i no en el càstig?

Es podrà veure el dimecres 9 de maig, a les 7 de la tarda al Cafè Nou.

El context

L’any 2017 a Espanya hi van haver 51 dones assassinades a mans de les seves parelles o exparelles. 7 dones més que l’any 2016. La violència masclista és una xacra que afecta pràcticament a totes les societats del món, tot i els incansables esforços per aconseguir un canvi. Un home millor (A Better Man) posa de manifest un nou paradigma per prevenir la violència masclista i advoca que el maltractador també necessita una cura emocional, i no només un càstig. 

El film posa de manifest nous mètodes per prevenir la violència masclista i ajudar a les víctimes a superar emocionalment les esquerdes del passat. “Si es pot ajudar a un sol home a no exercir la violència, aquesta pel·lícula ja haurà valgut la pena”.