Peiró42 se'n va a Madrid: Coincidint amb el Dia de la República, aquest diumenge

"Peiró42", d'Eloi Aymerich (Catalunya, 2017)

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 13 abril 2018 09:31

Cinema 2017/2018, peiro42

La Fundación Anselmo Lorenzo (FAL), vinculada a la CNT, i la productora audiovisual Clack han convocat per aquest dissabte 14 de abril, en commemoració de l’aniversari de la proclamació de la República Española el 1931, l’acte 'Joan Peiró: República, Anarcosindicalismo y Revolución', durant el qual tindrà lloc l’estrena a Madrid del documental 'Peiró42', presentat a Mataró, la ciutat on va viure Peiró a la seva etapa adulta, l’octubre de 2017.

L'acte se celebrarà a les 12:00 hores a la seu de la FAL (C/Peñuelas 41, Madrid) i després de la projecció del documental tindrà lloc una taula rodona que comptarà amb la participació de Juan Pablo Calero, doctor en Història Contemporània i professor d'Institut; Javier Antón, vocal de Memòria Històrica de la FAL; i Eloi Aymerich, director del documental 'Peiró 42'.

La voluntat dels organitzadors és indagar en la proposta espanyola del món anarcosindicalista català, que preconitzava la creació d'una "República Social Federal" que fos capaç d'unir la voluntat d'autogovern de Catalunya amb les reivindicacions socials de classe a tota Espanya. A Madrid es projectarà la versió subtitulada a l'espanyol de la versió documental del projecte.

ACTE DE COMMEMORACIÓ DE LA PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA
'Joan Peiró: República, Anarcosindicalismo y Revolución'
Documental: 'Peiró42' d'Eloi Aymerich // Productora CLACK
Dissabte, 14 d'abril // 12:00 hores // Seu de la FAL (c/Peñuelas, 41 - Madrid)
Participació de: Javier Antón de la FAL i Eloi Aymerich, director del documental.

PEIRÓ42 - PRODUCTORA CLACK