"Les noies de l'Alba Daurada" dimecres al Cafè de Mar

El documental d'una Grècia enfosquida pel neonazisme

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 09 abril 2018 00:00

Cinema 2017/2018, les noies d'alba daurada

El documental del mes, el qual es podrà veure l'11 d'abril a les 19h al Cafè del Mar, posa en aquest cas de manifest l'abisme entre la realitat i la imatge que ofereix el partit grec neonazi Alba Daurada.

Només començar el documental, titulat Les Noies de l'Alba Daurada, el cineasta Håvard Bustnes és pregunta en veu alta què ha passat a Grècia i comença un recull inquietant d'imatges i fets sobre el costat depravat del partit polític.
La imatge d’un país amb platges assolellades i gent amigable ha quedat enfosquida per ideologies properes al nazisme que s’encarnen en Alba Daurada, el partit que a les eleccions del 2012 va aconseguir 21 escons al Parlament grec.

A més, després de l'empresonament de líders del partit, les seves dones i la filla del líder Nikos Michaloliakos, van agafar les regnes de la formació per seguir propagant el seu missatge. Tot i que eviten amb destresa les escletxes en el discurs oficial i s’asseguren que les entrevistes siguin tal com volen, en un moment de distracció, el director marxa corrents amb la càmera i aconsegueix enregistrar imatges compromeses del partit neonazi. Un documental intens i inquietant que es podrà veure a Mataró per només 3 euros.

Documental del mes  -  Les Noies de l'Alba Daurada