Els deures escolars, a debat

El Documental del mes, el dia 14, se centra en el tema

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 08 Febrer 2018 17:48

Cinema 2017/2018, el documental del mes-L'hora dels deuresUn pare filma l’esforç i el patiment diari del seu fill per fer els deures. Completar els exercicis que li posen a l’escola és un calvari que oprimeix la passió creativa d’un nen inquiet i imaginatiu. El pare s’implica a fons per entendre el problema i dedica una hora cada dia a ajudar-lo a fer els deures. Passen els dies, les setmanes i els anys, i observem com les ganes d’aprendre xoquen contra el fantasma del fracàs escolar. L’entranyable relació pare-fill, tota una muntanya russa d’emocions, ens revela amb humor les contradiccions del sistema educatiu francès.

Aquesta és la sinopsi de 'L’hora dels deures', un documental francès de 59 minuts que planteja el dilema que es viu des d'una gran part del món de l’ensenyament i que es projecta el dimecres dia 14 a les 7 de la tarda al Cafè de Mar de Mataró dins el cicle 'El Documental del Mes'.

El film planteja preguntes com aquesta: ¿La intel·ligència d’un nen es mesura a partir de  la seva habilitat per fer els deures que li imposen des del col·legi? ¿Com això pot afectar a la seva autoestima i al seu futur desenvolupament emocional?

Aquest és el punt sobre el que versa la pel·lícula, un debat de rabiosa actualitat.