La pel·lícula mataronina 'Soneto nocturno', candidata als premis Goya

El film, que compta amb prop d'una desena de nominacions amb accent mataroní, s'estrenarà el proper 14 de febrer al Foment

  • Redacció
  • Divendres, 02 Gener 2015 00:00

Soneto Nocturno

'Soneto nocturno', una pel·lícula 'made in Mataró' opta a quedar nominada als Premis Goya que atorga l'Acadèmia de Cinema Espanyola. El film, rodat pràcticament de forma íntegra a la ciutat, ret un homenatge a la figura de l'escriptor Oscar Wilde. 'Soneto nocturno' acumula 11 candidatures als Goya.

Millor pel·lícula, millors actors i actriu revelació, millor direcció novell o millor actriu de repartiment. Aquestes són algunes de les candidatures més destacades a què 'Soneto Nocturno' opta. La pel·lícula es va rodar en diverses localitzacions de Mataró l'any passat i es va estrenar a Barcelona el maig als Cinemes Maldà. Ara, el film de Francesc Alarcón camina decidit cap a les nominacions dels Goya, una fita tanmateix complicada.

Reconeixement

Albert Cocera i Albert Lladó, actors secundaris del film i que han aconseguit també nominacions, coincideixen a l’hora d’afirmar que les candidatures “són un valor afegit per a la nostra carrera” i per a tot l’equip. ‘Soneto nocturno’ és una pel·lícula produïda per Processus Creatius i que explica la història de dues noies que volen fer una adaptació teatral d’una obra d’Oscar Wilde  i que troben dos nois amb els que fer-ho, dels quals s'enamoren. La pel·lícula mescla els assajos de l’obra amb la vida dels personatges, fins al punt que no es pot diferenciar l’una de l’altra. “Es tracta d’explicar què té de teatre la vida”, afirmen els actors.

La pel·lícula també va ser candidata als premis Gaudí, on optava a quedar nominada en diverses categories, entre les quals destacaven la de millor pel·lícula o la de millors actors, on Albert Cocera i Albert Lladó competien amb una quarentena d'actors, de la que van quedar eliminats aquesta setmana passada.

‘Soneto nocturno’ es podrà veure el pròxim 14 de febrer al Foment Mataroní