Cinema social i de protesta finançat amb Verkami

"La revolución de los ángeles", es un projecte del mataroní Marc Barbena

  • Redacció //Foto: cedida
  • Dijous, 08 Maig 2014 10:45

Cinema 2013, la revolución de los ángeles

La nit del passat divendres va ser l’escollida per presentar al Foment Mataroní ‘‘La revolución de los ángeles’, un projecte audiovisual del mataroní Marc Barbena i del periodista Oriol Clavell que planteja la pregunta: Què passaria si un bon dia ciutadans desesperats comencessin a matar polítics corruptes? Segons Clavell, l’objectiu és “parlar de democràcia i exposar temes que afecten la majoria”.

El projecte es va posar en marxa fa un any a través de Verkami amb la intenció d’aconseguir finançament per escriure una novel·la  i rodar un curtmetratge amb aquesta premissa com a base. La iniciativa va tenir èxit entre els mecenes i, a més dels diners necessaris, es va aconseguir la participació d’actors professionals com Roberto Cairo o Sergio Caballero. El projecte també ha acabat comptant amb la col·laboració de metges, advocats i periodistes com Luís del Olmo. La presentació, a més, va comptar amb la presència de noms mataronins com Espartac Peran, Quim Barnola i Jordi Rovira.

A més de la cinta rodada per a cinema que es va projectar en la presentació, els promotors busquen ara la forma de finançar més capítols. El Foment és una de les parades de la gira que presenta també una revista digital i un cinefòrum.