Un documental de Mapasonor al Festival de Drets Humans de Donosti

‘Semàfor racista’ reflexiona sobre l’ocupació israeliana de la Jerusalem palestina

  • Redacció
  • Dimecres, 09 abril 2014 17:22

mapa sonor

El curtmetratge “Jerusalem ID: semàfor racista” ha estat seleccionat per participar al XII Festival de Cine y Derechos Humanos de Donosti. Es tracta d’una de les darreres creacions de la productora mataronina Mapasonor. El “Semàfor racista” és el nom popular d’un encreuament de dues carreteres principals entre la Jerusalem palestina i la israeliana. Els israelians disposen de 2 minuts i 47 segons. Els palestins, 11 segons.

Aquesta és una pràctica habitual d’Israel amb els palestins, que alguns anomenen “violència suspesa”. Es projectarà demà dijous en aquest festival.

Projecte més ampli
Aquest curtmetratge forma part de “Jerusalem ID”, un projecte de Mapasonor, Domènec i Darius Pallarès, que  segons Mapasonor “visibilitza les sofisticades estratègies d’ocupació israeliana de la Jerusalem palestina, des de la complexitat dels plans urbanístics fins a la humiliació usant el fet identitari àrab. Una violència no espectacular que és la imatge del món de les violències suspeses”. El curt el dirigeix Sàgar Malé, amb edició de Kilian Estrada.