Dues setmanes intensives per preparar el Concurs

Els Capgrossos afronten tres diades i sis assajos en pocs dies per preparar la gran cita a Tarragona del 7 d'octubre

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 20 Setembre 2018 12:11

Capgrossos Mataró, capgrossos 5de9

Dues setmanes plenes de feina a assaig i a plaça separen els Capgrossos de Mataró de la gran cita del Concurs de Castells. L'antiga plaça de toros de Tarragona espera el diumenge 7 d'octubre les 12 millors colles castelleres, i els castellers maresmencs hi volen fer un molt bon paper. De fet, s'han proposat com a fita de la seva campanya aconseguir el seu millor concurs, registre que suposaria anar més enllà de la torre de 9 que van aconseguir completar en l'edició de fa dos anys. Sis assajos i tres actuacions apareixen al camí que porta a Tarragona, començant pel d'aquest divendres a la nit al local.

La preparació dels grans reptes castellers exigirà un esforç extra i intensiu durant aquestes dues setmanes i els de la camisa blava es proposen mobilitzar suficients castellers tant als assajos com a l'actuació per assegurar l'embat als grans castells de 9 i de gamma extra.

La d'aquest diumenge a Esplugues és la primera diada del tríptic clàssic dels blaus cada final de setembre, juntament amb el doblet entre el Prat i Lleida del cap de setmana vinent. En aquestes actuacions els de blau haurien de rodar estructures i apujar revolucions al seu motor casteller per arribar a Tarragona amb arguments per escometre els seus propòsits.

Capgrossos Mataró, capgrossos 5de9

Tots els assajos són clau

Però tant o més clau que les diades seran els assajos. La feina que es faci al local serà la mare dels ous, i és per això que en cadascuna de les sis sessions previstes per a aquestes dues setmanes, els assistents tindran al·licients. Aquest divendres, per exemple, s'enduran la samarreta especial del Concurs en un assaig anomenat Gran Reserva, pensat per mobilitzar antics castellers.
La mateixa setmana del Concurs hi haurà tres assajos, els dies 2, 4 i 5. Sempre al local.

El vídeo de promoció del Concurs

Objectiu: 600 persones a l'arena i assajos massius

Els plans de la colla passen per desplaçar un mínim de 600 castellers a Tarragona, i es pretén que també participin en els assajos convocats. El llindar de superar el mig miler de castellers és el que et permet, sobre el paper, intentar castells com la torre de 9 o el 5 de 9, que són els grans objectius. Cal recordar que el dos emmanillat va ser el gran castell dels blaus a la diada de Les Santes però que el 5 se'ls va resistir per partida doble, amb dos intents desmuntats.
La colla fa una crida als aficionats per viure el Concurs ja des de l'assaig d'aquesta nit. Per al dia 7 ofereix transport, samarreta, fruita i dinar a tothom que hi vagi a fer pinya per fer possible el millor concurs dels mataronins.