Santa Maria torna a veure un castell de 9

Tot i la pluja intermitent, els Capgrossos van poder celebrar el seu 22è aniversari descarregant el primer 3 de 9 amb folre de la temporada

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 04 Juny 2018 10:27

22è Aniversari Capgrossos

Amb el mes de juny arriben les setmanes intenses del primer tram de la temporada castellera. La colla mataronina, els Capgrossos de Mataró, van començar el mes amb la celebració del seu 22è aniversari a la plaça de Santa Maria. Després d’una torre de 8 amb folre a la primera ronda, la segona de la temporada, els mataronins van protagonitzar dues estrenes aquest 2018: el primer 3 de 9 amb folre i el primer 5 de 8. Ho van fer en una diada que perillava per la pluja però que, finalment, va poder celebrar-se amb normalitat.

La torre de 8 dels Capgrossos

Tant la torre de 8 amb folre com el 3 de 9 amb folre, van ser dos castells que van mostrar bones mides, fet que va donar una empenta de confiança als mataronins. Per la seva banda, el 5 de 8 va fer patir una mica i va requerir força treball, sobretot en la part del 3. Els Capgrossos van continuar amb dos pilars de 5 i, per últim, la bonica imatge deu pilars de 4 per celebrar l’aniversari de la colla.
22è Aniversari Capgrossos

 

El 3 de 9, el primer de l'any

Els convidats

Els de la camisa de color blau marí van estar acompanyats pels Castellers de Figueres i els Marrecs de Salt, els quals van descarregar la torre de 8 amb folre en última ronda després d’un intent desmuntat. També van descarregar sense problemes el 3 i el 4 de 8. Per la seva banda, cal destacar el 4 de 7 amb agulla dels de Figueres, que van acompanyar amb el 3 i el 4 de 7.

Una vigília especial

El passeig del Callao va acollir una tarda d’activitats per a nens i nenes el dissabte a la tarda: la Canallada. Després de jocs, inflables i activitats per descobrir els castells, aquest esdeveniment va acabar amb l’actuació de Vigílies d’Aniversari. En ella, els Capgrossos van descarregar el 3 de 7, el 4 de 7 i el 4 de 7 amb agulla, acabant amb 2 pilars de 4.

 

El 5 de 8, treballat, també el primer de l'any