Els Capgrossos es reserven per Terrassa

Han actuat per última vegada a Mataró i la setmana vinent tancaran la temporada amb ganes de descarregar el pilar de 8 amb folre i manilles

  • Laia Mulà
  • Dilluns, 13 Novembre 2017 10:45

Diada Mariona Galindo Capgrossos

Aquest diumenge els Capgrossos de Mataró van actuar a casa acompanyats dels de Lleida i la colla de Figueres. Els blaus van afluixar el ritme respecte de les darreres actuacions sense buscar la gamma extra però van descarregar el 2 de 8 amb folre, el 3 de 9 amb folre i el 4 de 8. Tot i això, però, es proposen tornar amb força a Terrassa el diumenge que ve amb un clar objectiu entre cella i cella, descarregar el pilar de 8 amb folre i manilles, castell que van intentar a Vilafranca el passat 1 de novembre però que va quedar en carregat. Cal destacar, a més, que aquest és l'únic castell que els Capgrossos només han carregat aquesta temporada, la qual ja es pot qualificar de la seva millor temporada de la història.

Diada Mariona Galindo Capgrossos

 

La Diada Mariona Galindo i Lora és la darrera jornada en la qual cada any els mataronins actuen a casa, una diada que té lloc al novembre i que fins fa uns anys tancava la temporada dels de la camisa blau marí. Aquesta vegada ha comptat amb uns castellers de Figueres que van descarregar el 3 de 7, el 3 de 7 amb agulla i el 4 de 7, i els de Lleida, que van apostar pel 3 de 8, el 4 de 8 i el 2 de 7. Una actuació amb escàs públic sota el sol del migdia que no va donar més ensurts que la caiguda d'un pilar de 5 dels castellers de Lleida.

Diada Mariona Galindo Capgrossos

Gamma extra consolidada

La jornada a Mataró des de fa uns anys ja no és la darrera que protagonitzen els Capgrossos perquè actuen a Terrassa amb els Minyons i els Castellers de Sants. Enguany la diada està prevista pel diumenge 19 de novembre a les 12h i els Capgrossos es proposen descarregar l'únic castell que ha quedat carregat: el pilar de 8. Així ho explica Cugat Comas, el cap de colla dels de Mataró, que destaca també que intentaran “aprofitar un any com aquest per revalidar la gamma extra”.