Els Capgrossos sumen la quarta Tripleta Màgica del curs

Després de Sants, encaren la preparació de la "traca final", amb Girona i Vilafranca

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 17 Octubre 2016 10:17

Capgrossos a Sants

Quarta Tripleta Màgica de l'any pels Capgrossos, que es diu aviat. Els castellers maresmencs van sumar aquest diumenge, al barri de Sants, per quarta vegada, la seqüència que uneix els dos castells bàsics de 9 i el 5 de 8. Com ja havien fet dos cops a Mataró, al juny i per Les Santes i el setembre al Born. En aquesta ocasió, però, la Tripleta Màgica no vol ser un registre de màxims, ja que els blaus tenen la vista posada en la seva "traca final". Amb aquest nom pirotècnic ja fa anys que bategen l'exigent final de temporada, amb quatre diades de màxims, que els separa d'acabar el seu any més florit. Girona, el 30 d'octubre i Tots Sants a Vilafranca, dos dies després, són ara els grans objectius de la colla. Hi volen tastar la gamma extra. Volen que aquesta Tripleta se'ls quedi petita.

La plaça Bonet i Muixí de Sants es va convertir en una mena d'All Star del nord casteller, amb una actuació impol·luta a tres bandes. Els amfitrions van brillar ajuntant la torre de 9 i el pilar de 8 i els Minyons de Terrassa van fer-hi el 5 de 9, també la torre i també el pilar de 8.

Capgrossos a Sants

Els Capgrossos, en ritus de precisió prussiana, buscaven a Sants una marxa més després d'haver fet ja el 3 de 9 i el 5 de 8 el dimecres a Caldes. Aquest any, i especialment el segon tram, s'està convertint en un "dóna-me'n, dóna-me'n" de nous i vuits i mig. Com els agrada de fer, els blaus van buscar un crescendo casteller començant per un 5 de 8 menys adornat que altre però descarregat sense grans complicacions. Després d'un bon ascens, el tres i la torre es van ajuntar massa, fent-lo més lleig que no pas perillós. Un altre 5 a la saca, en espera de tornar-ne a intentar la versió grossa.

El 3 de 9 de la segona ronda va tornar a evidenciar el bon estat de forma de l'estructura. Tot just als primers compassos del castell el folre va fer un moviment estrany que no semblava presagiar res de bo, però va ser un moment comptat i, tot i que menys lligat per sota que altres vegades, per dalt el castell es va resoldre amb elegància. Un patró similar va seguir el 4 de 9 final, realment suat, sobretot a la baixada. Tot i pujar amb ortodòxia de mides i decisió, just després de l'aleta van començar a suar de valent al cràter del castell i els compassos finals van requerir tota la benzina de reserva al nucli de pinya i folre, i amb ells els terços. Ben salvat. Un altre pilar de 6, d'execució millorada, va tancar la sessió.

Capgrossos a Sants

Ara els Capgrossos encaren dues setmanes de preparació intensa per a les diades de Girona i Vilafranca. La torre de 9, el 5 de 9 i el 9 de 8 haurien d'arribar en aquestes places i per això la colla necessita mobilitzar els efectius del passat Concurs.