Tres assajos per preparar tres gamma extra

Els Capgrossos preparen el Concurs de Castells de Tarragona i demanen la màxima assistència per mobilitzar més de 600 castellers el 2 d'octubre

  • Redacció
  • Divendres, 23 Setembre 2016 13:30

Assaig dels Capgrossos

Els Capgrossos afronten a partir d'avui, amb l'assaig especial convocat al seu local, el compte enrere pel Concurs de Castells de Tarragona i demanen la mpàxima assistència i l'ajuda a la pinya als mataronins i maresmencs. La colla fa avui el primer assaig especial –els altres dos seran dijous 29 i divendres 30- i es planteja mobilitzar més de 600 persones pel conegut com "l'Espectacle Casteller més gran del món".

Seran tres assajos especials enfocats a preparar els millors castells de la història dels Capgrossos, al final dels quals hi haurà beguda per tothom. La colla fa una crida especial a les entitats de la ciutat, a antics castellers i a la seva afició per ser el màxim d'efectius tant als tres assajos com el dia 2 a Tarragona amb el hashtag #atotes reflex de la seva ambició.

La colla està completant, en el que va de 2016, el seu millor any pel que fa a registres castellers. Pel Concurs, però, esperen poder fer una o més passes enllà dels castells de 9 que marquen fins ara el seu sostre aquest any.

Els Capgrossos estan intensificant la feina als assajos sobre la torre de 9 amb folre i manilles –que van aconseguir carregar el 2012 però mai han descarregat a Tarragona– així com en dos castells més de la denominada gamma extra. Així, depenent de l'evolució dels assajos, la colla es planteja el 9 de 8 i també el 5 de 9 amb folre.

Més de 600 castellers

La colla es fixa com a objectiu desplaçar el dia 2 a Tarragona més de 600 castellers. Per poder fer la seva millor actuació, la colla ofereix desplaçament, samarreta, refrigeri i festa amb sopar per tots els que vulguin ajudar a fer pinya el dia del Concurs. Per apuntar-se és indispensable assistir a un assaig.
 

Doblet clàssic al Prat i Lleida
Aquest cap de setmana els Capgrossos afronten les seves dues últimes diades abans de la gran cita tarragonina. Com cada darrer cap de setmana de setembre seran demà dissabte al Prat i diumenge a Lleida. En totes dues cites els blaus volen fer almenys un castell de 9, a més de rodar el 5 de 8 i la torre de 8 folrada