Confiança i 3 de 9 abans de l'assalt a Les Santes

Els Capgrossos s'armen de moral al Poble Sec amb una molt bona actuació

  • Cugat Comas i Fotos de Xavier Saborido
  • Diumenge, 17 Juliol 2016 18:24

Els Capgrossos, descarregant el 3 de 9

Plens de confiança i carregats d'arguments castellers. Així és com arriben els Capgrossos a la diada de Les Santes de diumenge que ve, dia 24, aquella per la que han assajat dos cops a la setmana des de finals de gener. El camí fins a l'actuació més important de l'any tenia com a darrera estació aquest diumenge el retorn dels blaus a la Festa Major del Poble Sec i el van saldar amb nota, oferint una versió molt fiable i signant el 3 de 9 com a millor castell. Exemplars també van ser la torre de 8 d'entrada i el 5 de 8 de tancament. La colla afina esperant poder donar la millor nota.

Els Capgrossos van compartir plaça amb els Castellers del Poble Sec que van signar el 2, el 7 i el 5 de 7 i els Castellers de Gràcia que van tenir en el 4 de 8 el seu millor castell, a més de 9 i la torre de 7.

El Carrer de Blai no és una plaça pròpiament dita però ja té història i galons d'indret casteller important, com a feu dels Castellers del Poble Sec. Després d'anys en què el calendari no ho permetia, finalment aquest 2016 els Capgrossos van tornar a la Festa Major d'aquest barri barceloní on arrossegaven com a compte pendent el castell de nou pisos. El deute es va saldar en segona ronda, diumenge, ja que els mataronins van optar de bon començament per una torre de 8 molt ben resolta, lligada tan sols amb les manilles que hauran de frenar les batzegades de la de nou per Les Santes. Un inici que era a la vegada declaració d'intencions i obre-llauna pel 3 de després.

El tercer 3 de 9

El 3 de 9 de la segona ronda, amb un bon peu lligat gràcies a la col·laboració entusiasta de les altres dues colles a plaça, va seguir un patró controlat, amb un lleuger tremolí als pisos alts del tronc però unes formes prou ortodoxes i, sobretot, un folre sòlid, de feina fins i tot gris però incessant. El bon ritme va permetre als Capgrossos descarregar el seu tercer 3 de 9 del curs i així retornar els nou pisos al Poble Sec. El tercer castell en cartera va ser un 5 de 8 d'immillorable factura a la banda de la torre i només una mica sacsejat amb tot a dalt al 3. Un cinc executat fins i tot amb la cantarella de qui recita una taula de multiplicar. Assolit i tranquil. Tres pilars de 5 alhora van tancar l'actuació.