Els Capgrossos completen amb èxit la seva marató de 20 castells

La foto de família de l'acte especial de l'Aniversari reuneix més castellers de la colla que mai abans

  • Cugat Comas i Fotos de Daniel Ferrer
  • Dilluns, 30 Maig 2016 10:09

20 anys 20 castells Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró van començar diumenge la celebració dels seus 20 anys amb una actuació especial i inaudita en què es van marcar com a objectiu arribar a sumar 20 castells, un per any. Aquest era el propòsit i amb disciplina i prou bon ritme van esmerçar dues hores i quart, en una Plaça de Santa Anna expectant, a alçar tots els castells de la gamma de set, sense excepció, a més d'alguns de sis i del 3 i el 4 de 8. Abans de començar aquesta particular marató, la foto de família d'aquests 20 anys va permetre veure més camises de la colla que mai amb nombrosos castellers inactius tornant a vestir, per un dia, el color blau dels mataronins.

Castellerament, els castells complexos i els simultanis van ser els moments més sucosos de la tarda. En un acte que conduïen Biel Duran i Pep Plaza, els Capgrossos van despertar l'atenció del públic quan es van atrevir a bastir dos o fins i tot quatre castells a la vegada. En una ocasió van compaginar el 4 i el 3 de 7, la torre de 6 i el pilar de 5 i també van fer a la vegada 3 i el 4 de 7, tots dos amb l'agulla al mig. El punt negatiu va ser que el 4 de 7 de la clàssica simultània va quedar en castell carregat, en caure quan ja s'estava descarregant.

A més de dos castells de 6, el 5 i el 4 amb l'agulla, que van completar amb diferents castellers històrics al tronc, els Capgrossos van fer tots els castells de la gamma de 7, incloent-hi rareses com el 5 amb l'agulla, el 10 de 7 i el 12 de 7. No es van descuidar del 3 de 7 aixecat per sota, el 9 o el 7 de 7. Un vano de 5 amb l'espadat central aixecat per sota va cloure la diada, en el decurs de la qual 20 entitats de Mataró van apadrinar i fer pinya amb la colla per aconseguir un repte, el de sumar una vintena de construccions, que anticipava la diada de diumenge vinent quan també en plaça pròpia els blaus volen encarar els castells de nou.