Doble avenç dels Capgrossos, que estrenen cinc i torre de 8

Gràcia és, per fi, propícia als blaus, que avancen terminis i objectius

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 16 Maig 2016 13:04

La torre de 8 dels Capgrossos a Gràcia

La Plaça de la Vila de Gràcia va ser diumenge, per fi, propícia als Capgrossos que la tenen com a plaça habitual però quasi sempre n'havien sortit amb la cua entre cames. Aquest 2016 pinta diferent i la diada d'aniversari dels Castellers locals va ser una bona plataforma sobre la que concertar dos avenços en forma de dues estrenes sobre els vuit pisos i mig. Els mataronins van descarregar primer la torre de 8 i després el 5 i avancen terminis i objectius, a tres setmanes de l'Aniversari, primera prova de foc. Primera prova de 9, hauria de ser.

La diada d'Aniversari dels Castellers de la Vila de Gràcia va poder veure el bon estat de forma de totes quatre colles. Els locals van fer també la torre de 8 i el 5 de 8 d'entrada, i després de desmuntar el 3 de 9 van signar el 7 de 8 i el pilar de 6. La Jove de Tarragona va segellar el 5, el 4, el 4 de 8 amb l'agulla i el pilar i els Nens del Vendrell la tripleta de castells de 8.

Torre suadíssima

La diada va anar bé, però els Capgrossos van haver de suar-la i no només pel bat de sol que queia. La torre de 8 escollida per obrir tanda es va complicar en excés després d'una carregada de ritme solemne. La descarregada va requerir de tot l'equilibri i força mental de la parella de quarts que van salvar l'envit des d'una posició gens ortodoxa, amb un d'ells literalment plegat. Darrere va venir el 5 de 8. És una gran notícia que els Capgrossos, que van recuperar la catedral el novembre passat després d'un any i mig sense ella, ja la portessin a plaça al maig. I també és bona nova com la van plantar, per més que el primer intent anés avall per indecisió de la canalla. Paradoxalment, aquell intent desmuntat senyorial es va acabar convertint en el millor argument per tornar-hi, amb final feliç, i un bon exercici coral a tots els nivells.

Un 3 de 8 de memòria, executat fins i tot amb inèrcia va tancar la tanda de castells abans d'un infructuós intent sobre el pilar de 6, que l'enxaneta va arriar avall. Dos pilars de 5 certificaven, però, el bon moment tot i els entrebancs i el fet que a Gràcia, els Capgrossos, hi van anar amb menys cordons propis de pinya que els que haurien estat necessaris.