Més problemes pels Capgrossos que només carreguen el 4 de 8

Tercera llenya en dos mesos pels de la camisa blava, en crisi evident

  • Cugat Comas i Foto de Capgrossos
  • Dilluns, 29 Juny 2015 11:08

Pilars de comiat al Masnou

Els Capgrossos van caure diumenge a Masnou una mica més avall en el pou particular en què han convertit aquest primer tram de temporada. En aquesta ocasió va ser el 4 de 8, un castell de nivell bàsic per una colla com la blava, el que va fer lleny just al punt en què el castell quedava carregat. El fet encén totes les llums d'alarma de la nau, és la tercera caiguda en dos mesos i deixa el rumb de la colla en mal estat a les portes d'un dels mesos de més exigència i concentració de diades. El 4 de 8 va caure víctima de les deformacions als pisos de quarts i quints després d'uns primers compassos que eren força més prometedors. La llenya va arribar després d'un 3 de 8 sacsejat en la primera ronda de castells i va tocar de nou els ànims i les prestacions de la colla.

L'actuació del Masnou havia de servir els Capgrossos per fer alguna passa enrere per agafar embranzida. Doncs anant a recules van tornar-se a entrebancar. Després d'un 3 de 8 d'obertura que ja va evidenciar alguna imprecisió tot i completar-se amb prou rapidesa, el 4 en segona ronda no va tenir cap tipus de defensa. Pujava apamat però amb tot el pes dalt, a l'entrada de la canalla, va quedar ferit de mort, víctima de les seves males formes. No va anar més enllà i va caure al just moment en què es carregava. Plovia sobre mullat. Un 5 de 7 de tràmit va tancar una altra seqüència trista per la colla.

Bon nivell de Cerdanyola
A la Festa Major de Sant Pere també hi van ser presents uns Castellers de Cerdanyola que van evidenciar un bon domini dels castells de 7, sobretot en el 3 de 7 i el 4 de 7 amb l'agulla. Van ser els seus dos millors castells i van permetre avaluar positivament el treball de tronc que setmanalment fa la colla vallesana. Tots dos castells, sobretot el 3, van tenir un cert rebombori i tremolor amb tot el pes de l'estructura mare a dalt però van completar-se sense majors angúnies. El 4 de 7, per la seva banda, va ser ben plàcid. Els de la camisa verda busquen aquest any el 4 de 8 i a l'assaig les prestacions van millorant. El germà de 7 vist al Masnou, realment, se'ls queda petit.