‘Operació Aixecador’ dels Capgrossos aquest dissabte

La colla organitza un taller de canalla matí i tarda a la Plaça de Santa Anna

  • Redacció / Foto: cedida
  • Divendres, 27 Març 2015 11:52

Capgrossos Mataró, taller capgrossos

Que el màxim de nenes i nens de Mataró s’interessin pels castells, vegin com ho fa la canalla dels Cap­grossos, aprenguin les posicions clau i s’enfilin a pilars de dos per primera vegada. Aquest és el propòsit del taller especial que organitza la colla castellera local aquest dissabte, al matí i a la tarda, a la Plaça de Santa Anna.

Es tracta d’una cita habitual en el calendari en què la colla treu al carrer un dels seus tallers perquè tots aquells que vulguin puguin veure com es treballa la futura canalla dels grans castells dels de la camisa blava. Tots aquells que vulguin provar de dos, d’enxaneta o d’aixecador s’hi poden acostar i, a més de la pràctica en si, també trobaran inflables i un grup d’animació amb xocolatada. 

Entre 6 i 8 anys
Aquest any la recerca de nova canalla dels Capgrossos se centra especialment en els més petits, pel que el taller d’aquest dissabte es podria ben bé titular com “Operació Aixecador”. Els aixecadors són els integrants del pom de dalt més menuts. Normalment els aixecadors tenen entre 6 i 8 anys, raó per la qual aquesta és l’edat que es busca més de forma específica.