El viatge dels Capgrossos a l’Índia, en exposició a l’Ateneu

Dissabte s’inaugura ‘Gokulashtami’, amb fotografies de Kris Ubach

  • Redacció / Foto: K. Ubach
  • Divendres, 20 Març 2015 11:19

Cultura 204/2015, Gokulashtami exposició

150 Capgrossos van participar, el mes d’agost passat, del festival Gokulashtami a Thane, a l’Índia. Ara l’experiència única d’aquests castellers –tot just la tercera colla catalana d’anar al país asiàtic– arriba a l’abast de tothom de la mà de les fotografies de Kris Ubach.
La fotògrafa mataronina va acompanyar l’expedició blava en la seva visita als ‘Govindes’, una mena de castellers de l’àrea de Mumbai. L’exposició agafa el nom del festival i obre portes dissabte 21 de març a l’Ateneu de la Fundació Iluro.

L’exposició ‘Gokulashtami’ consta de 28 imatges de gran dimensió, a més d’una àrea de joc interactiu pensat pels més petits. A través de tota la mostra i amb el seu catàleg, es poden reviure les emocions de l’expedició catalana a l’Índia, la coneixença de la tradició govinda i en especial tot el que es va viure el 18 d’agost passat, dia del Festival.

170 mecenes de Verkami

Un total de 170 mecenes van finançar a través de la plataforma Verkami el reportatge complet que recull l’experiència a l’Índia dels Capgrossos. A més de l’exposició Gokulashtami, que vol ser itinerant després de la seva estrena a Mataró, completa el projecte l’edició del catàleg amb una selecció més extensa de fotografies d’Ubach.
El procés de Verkami es va completar amb èxit, assolint fins a 7.205 euros. El catàleg, en edició completa, es podrà adquirir a l’Ateneu de la Fundació Iluro.

La Fundació, que coorganitza l’exposició, vol ser un impuls per a Mataró i per a la comarca, i és per això que dóna suport acollint aquesta mostra fotogràfica d’aquesta entitat amb un alt compromís social i cultural.

Perfils 2014/2015, perfils-kris ubachKris Ubach, experta en viatges
Nascuda a Barcelona i mataronina d’adopció, la Kris Ubach és viatgera, fotògrafa i des de fa més de catorze anys fotoperiodista professional especialitzada en viatges. Realitza reportatges escrits i gràfics per a nombroses publicacions com Lonely Planet Traveller, Viajes National Geographic, De Viajes o Condé Nast Traveler, entre d’altres.
Recentment ha estat guardonada pels seus treballs a països com Croàcia, República Txeca o Polinèsia i acaba de publicar el seu tercer llibre: Fotografía de Aventura y en Condiciones Extremas (Ed. Anaya).

Llegeix el Perfil a Kirs Ubach AQUÍ