Els Capgrossos volen tornar a ser de gamma extra al Concurs

La colla espera mobilitzar uns 600 castellers aquest diumenge a Tarragona

  • Cugat Comas / Foto: Capgrossos
  • Divendres, 03 Octubre 2014 12:20

Capgrossos Mataró, concurs castells tarragona

El gran dia ha arribat. Aquest diumenge, dia 5 d’octubre, la Tarraco Arena Plaça de Tarragona acull el Concurs de Castells, la gran cita bianual que reuneix les millors colles i veu els millors castells. Amb menys protagonisme que en altres ocasions a nivell, els Capgrossos volen tornar a fer bona la cita de l’arena tarragonina i es plantegen tornar a intentar la torre de 9 amb folre i manilles, el castell de gamma extra, pràcticament dos anys després del seu darrer intent.

Els de blau sols han descarregat un cop la torre i tres cops més hi han fet l’aleta. El repte de dur-la a Tarragona no era segur a inicis de set­mana i estava a expenses de la seva evolució a assaig. Aquest divendres a la nit hi ha el darrer convocat al local d’assaig. De les bones proves fetes dependrà la temptativa sobre la bèstia, aquest dos de nou emmanillat, que segueix sent el millor castell aconseguit fins al moment per la colla maresmenca. La torre de nou és un castell de la dita gamma extra i requereix quasi mig miler de persones a la pinya.

4 i 3, segurs

El que sembla segur és que els Capgrossos arrencaran al Concurs de la mà del 4 i el 3 de 9 amb folre. Tots dos castells els va assolir diumenge a Lleida i tot sembla apuntar a què anirien en primera i segona ronda, respectivament. Si els Capgrossos aconseguissin descarregar tots tres castells igualarien la seva millor actuació de la història.

600 persones de marea

A inicis de setmana es desconeixia amb exactitud la xifra de persones que els Capgrossos mobilitzaran diumenge cap a Tarragona, però es donava per segur que superaria les 600 persones. La colla ha fet una crida a participar dels assajos i encara aquesta nit es pot sumar gent a l’expedició de diumenge.

La colla no es planteja un objectiu en forma de posició a la classificació final del Concurs, sinó que, com ha fet sempre, anirà a descarregar els castells plantejats independent­ment de l’ordre final de colles. En aquest sentit, el Concurs d’aquest diumenge es presenta com el més apassionant i el de més nivell de la història, amb fins a quatre colles assajant el castell de 10 pisos. Els Castellers de Vilafranca tornen a ser els grans favorits davant les dues de Valls per anotar-se la que seria la seva desena victòria. Fins a vuit colles podrien intentar castells de gamma extra. Ja ho diu el seu eslògan: el Concurs és l’espectacle casteller més gran del món.

El concurs - Seguiment
El Concurs de Castells de Tarragona arrenca diumenge a les 10h del matí i es podrà seguir en directe per m1tv. També el retrasmetran en directe ràdios com RAC1 i TV3 n’oferirà un especial en diferit a la tarda. El Tot Mataró el seguirà via xarxes socials.