Els Castellers de l’Alt Maresme estrenen camisa i amplien el ventall comarcal

Els Capgrossos els apadrinen i porten a plaça la torre de 7 després de nou mesos

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 28 abril 2014 09:38

Un moment de la torre de 7

El Maresme és una comarca més castellera des de dissabte passat. La Plaça de l’Ajuntament de Calella va ser el testimoni d’excepció del bateig dels Castellers de l’Alt Maresme, una nova colla amb camisa vermella i que agafa, ja de bon començament, el sobrenom de “maduixots”. La colla no és de Calella sinó que vol abraçar tots els municipis de la part alta de la comarca i en la seva primera cita amb camisa van acompanyar-se de les dues colles que li han fet de padrines: els Marrecs de Salt i, com no podria ser d’altra manera, els Capgrossos de Mataró. Només per com van anar els castells dels Maduixots, pel nombre de camises que van mobilitzar i per l’ambient que va registrar una plaça plena i feliç, ja es pot pronosticar que el de la nova colla té números per ser un projecte reeixit.

Els de l’Alt Maresme van signar a Calella tres castells amb bon ritme i factura, fent gala d’una bona forma adquirida les darreres setmanes a assaig. Van alçar el 4 de 6 i el 3 de 6, els dos amb l’agulla i un 4 de 6. Van entrar a plaça amb el pilar de 4 caminat i van acomiadar-se amb quatre pilars de 4 simultanis. Demostració de serietat, voluntat i ganes de seguir creixent. Els padrins es miraven els fillols amb la il·lusió de quan un nounat comença a caminar i ho fa prou bé.

Bona torre dels Capgrossos

A Calella els Capgrossos de Mataró van fer una passeta més en la seva evolució castellera que, de moment, es manté al ritme sostingut que segueixen els blaus cada primavera. Van obrir plaça amb una torre de 7 que es convertia en l’envit més transcendent de la jornada. Feia nou mesos que no la portaven a plaça, anava amb un pom de dalt amb tres de quatre canalles d’estrena i, a més, l’estructura de dos està cridada a ser una de les protagonistes pels blaus. A l’hora de la veritat la torre va pujar a bon ritme i bones maneres en una execució sòbria i segura. Bona seqüència que va permetre habilitar, a posteriori, la resta d’una actuació plàcida.

En segona ronda els Capgrossos van fer un 4 de 8 amb algun canvi que no es va notar. De formes eixamplades però segures, únicament el ritme lent va fer que es pogués esllenegar una mica el joc de mides d’un castell plenament assimilat. En tancar, els Capgrossos, van tirar d’un 7 de 7 amb el que anar rodant castellers i un vano de 5 final.

A Figueres, una altra passa
La següent actuació dels Capgrossos de Mataró és aquest mateix diumenge a Figueres. Els de la camisa blava assagen demà dimarts i dimecres –i no ho faran divendres– i de la feina al local dependrà si a l’Empordà es fa una passa o dues més. Els plans de la tècnica de Mia Castellví impliquen plantejar-se seriosament les possibilitats d’estrenar a plaça el 3 de 8, encara inèdit. Tampoc està descartat que els mataronins treguin del laboratori i portin a plaça el pilar de 6. Dependrà dels mil factors habituals i del resultat d’una setmana d’assajos alterada.