Els Capgrossos ensopeguen abans de la Traca Final

Aconsegueixen fer de Solsona plaça de 9 però el 3 cau després de carregar-se

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 21 Octubre 2013 10:39

El tronc del 3 de 9 a Solsona

Ensopegada en un moment delicat. Els Capgrossos van estrenar-se ahir diumenge a Solsona apostant fort per una plaça novella en castells i sortint amb el trofeu d’haver convertit el bonic centre de la ciutat episcopal en plaça de 9 per una banda però amb la cua entre cames d’un 3 de 9 només carregat. La llenya, de la que semblava no es comptaven baixes d’importància, va fer tocar a retirada la colla dels seus plans més ambiciosos per el darrer diumenge abans de la coneguda Traca Final. No hi va haver 2 de 8 amb folre, no hi va haver pilar de 7 amb folre. Balanç final: 5 de 8, 3 de 9 carregat, 4 de 8 d’escàndol i pilars de tràmit de comiat.

El 3 de 9 amb folre carregat a Solsona

 

Solsona era una aposta dels Capgrossos, un feu per plantar bandera, una seu per convertir en plaça de 9 i que fós el trampolí que propulsés la colla al tríptic d’actuacions en el que –atenció, que és important– segueix vigent el propòsit de gamma extra. En aquest sentit les coses no van rutllar com s’esperava. El 5 de 8 d’entrada no va ser catedralici però va demostrar tot i la lentitud d’execució bones defenses a tots els nivells. El 3 de 9 aixecat en segona ronda, però, va anunciar brega de ben aviat. Amb la pujada de la canalla per un moment semblava haver-se deixat dominar però va ser un petit engany: pocs instants després de l’aleta una fuetada feia que les quints es pleguessin. La llenya va ser lletjota. Solsona era plaça de 9 però a cap colla –i menys als Capgrossos– li agrada caure. En tercera ronda el 4 de 8 va ser un escàndol, el millor de l’any.

La plaça agraïda de Solsona va veure els seus Castellers dominar el 3 i el 4 de 7, a més d’un 3 de 6 amb agulla i els Margeners de Guissona caure de 2 de 7 però dominant bé el 3 amb l’agulla com a castell més destacat.