Els Capgrossos convoquen tres assajos especials de gamma extra

Volen treballar la torre de 9, el pilar de 8 i el 5 de 9

  • Cugat Comas
  • Dijous, 17 Octubre 2013 12:27

Capgrossos de Mataró, Capgrossos assaig Santes

Els Capgrossos de Mataró enceten aquest diumenge a Solsona la darrera part de la seva temporada i ho fan amb ambicions renovades després de recuperar per partida doble la Tripleta Màgica. La colla ha recuperat les millors sensacions i és per això que, començant pel de demà divendres, han convocat tres assajos especials amb un nom ben clar: “assajos de gamma extra”.

Els de la camisa blava tenen intenció de prémer l’accelerador al màxim de les seves possibilitats en l’habitual tríptic final d’actuacions a Girona, Tots Sants a Vilafranca i Diada Mariona Galindo Lora a Mataró.

Torre, 5 i pilar

És el que ells anomenen la “Traca final” i sense prometre res volen treballar a assaig, no només el 2 de 9 amb folre i manilles, sinó també el pilar de 8 també emmanillat i el 5 de 9 amb folre. Els Capgrossos són, de les colles punteres, unes de les que tenen un final de temporada més condensat i esperen poder reunir bones xifres de castellers als tres assajos de gamma extra. Els tres dies d’assaig especial són avui divendres, divendres 25 i el dijous 31 quan prepararan l’actuació de l’endemà a Vilafranca. En aquests assajos esperen poder explorar les possibilitats d’uns hipotètics intents sobre aquests tres castells de la gamma extra. Tots tres castells requereixen d’una xifra que s’estima superior a les 300 persones per ser assajats amb seguretat, un objectiu pel qual els Capgrossos fan una campanya per mobilitzar el màxim de gent.