Preparen Santes fent la Tripleta amb un pis menys

Nou bloqueig del pilar de 6, que torna a quedar carregat

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dilluns, 15 Juliol 2013 10:40

Detall del 4 de 8 fet a Premià

Els Capgrossos van enllestir ahir diumenge el seu particular camí fins Les Santes. Van actuar a Premià de Mar on la festa dels pirates i els premianencs va ser testimoni d’una aposta estratègica de la colla, aparcant els grans castells i fent els castells de la Tripleta Màgica amb un pis menys. L’actuació va servir per rodar els pisos alts i la canalla que han de dur els de la camisa blava a signar el 3 de 9, el 4 de 9 i el 5 de 8 diumenge a la Plaça de Santa Anna mataronina. El punt negre, i més pel que denota que per la llenya en si, va venir en ronda de pilars quan la tercera temptativa a plaça aquest any sobre el pilar de 6 va tornar a quedar en carregat. Bloqueig mental el del pilar, ja que l’espadat s’ha descarregat 14 vegades en xarxa a l’assaig i divendres passat es va fer sencer sense l’ajuda de seguretat. Ja tornarà.

Dels tres castells blaus a Premià de Mar se’n poden destacar les bones maneres dels pisos alts, que van guanyar una setmana de rodatge i van saldar amb nota els tres intents, sobretot el 4 de 8, ple maco. El 3 va acabar un xic estirat en una de les seves rengles però va demostrar confiança i el 4 és l’estructura marca de la casa. Respecte del 5, la prova de pisos alts del 5 de 8 també dóna ales a l’optimisme.

Pilar interruptus
El pilar ja són figues d’un altre paner. El pilar de 6 erigit en tercera tanda va pujar sobiranament bé, pausat i senyorial i l’aleta feia presagiar per fi l’èxit de l’espadat. Quan el moment més crucial, la motxilla, semblava superat el pilar va anar endavant petant en l’encaix entre segon i terç: un cop moral per a la colla perquè no hi ha més ràbia que la que provoca saber que tens un castell i no el pots ensenyar.

Possible duel de gamma extra
Respecte a l’actuació de diumenge que ve, i coneixent-se que els Capgrossos ajornen al segon tram de temporada qualsevol intent de castell de gamma extra, la Plaça de Santa Anna ja es pot ben engalanar pel que promet ser la millor Diada de Les Santes de la història. Els Castellers de Vilafranca hi arriben en la millor forma, sent líders destacats del panorama casteller i porten en cartera castellassos com la torre de 9 i el pilar de 8, tots dos amb folre i manilles i l’inèdit 9 de 8 amb un sol enxaneta. Pel que fa als Minyons de Terrassa no han descartat encara ni la torre de 9, ni el 4 de 9 amb folre i l’agulla ni, atenció, el 4 de 9 sense folre, el ‘castell total’ que sols ells han coronat a Mataró.