Els Capgrossos carreguen el 3 de 9 a Sant Cugat

El segon 5 de 8 del curs, l’altra nota destacada de l’actuació

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 01 Juliol 2013 10:20

Detall de 3 de 9 amb folre carregat

Els Capgrossos de Mataró van deixar ahir la feina a mitges a Sant Cugat del Vallès ja que el seu intent de 3 de 9 amb folre va caure un moment després de coronar-se. Va ser una caiguda lletja, perquè es va despenjar primer la canalla i després es va ensorrar la resta d’estructura i també inesperada perquè fins al moment el castell anava francament bé. La llenya, però, no va causar majors destrosses i els de blau poden donar per bo el que és el primer 3 de 9 de la seva temporada. Fa un any aquest castell es va resistir fins la tercera setmana de setembre; enguany els de Mataró arriben al juliol havent fet tres ‘nous’. Tot i aquesta dada, la coneguda obstinació dels mataronins per no caure –benvinguda sigui– els va fer sortir mig moixos d’una plaça Octavià de la que es poden treure coses positives.

Els blaus van obrir plaça plantant un 5 de 8 saberut de la feina de laboratori que duia a sobre. Feia ja quatre setmanes de l’Aniversari i la segona ‘catedral’ del curs va respondre al guió esperat: molt ben treballat de mides fins la carregada, més patit en la baixada. Segon 5 de 8 del curs pels mataronins que no amaguen que aquesta estructura, si com dirien a l’antiga EGB progressa adequadament, pot ser la clau de volta a fites majors: fites que ara queden llunyanes. Molt llunyanes.

Vídeo del 3 de 9 amb folre carregat

 

El 3 de 9 es va alçar en segon ronda a partir d’un peu ferm i rotund, ben lligat i assegurat per les camises amigues de Jove i Sant Cugat. A partir d’aquí el 3 va pujar senyorial i convençut, perfecte en els encaixos baixos de folre i terços, una alineació nova quasi de trinca. Quan l’aleta ja era un fet, però, el 3 de 9 va quedar decapitat per dalt i l’intent va quedar en carregat. La massegada, més moral que física, va aconsellar deixar-se d’altes pretensions en tercera ronda: 4 de 8 de tràmit i cap a casa.

Van acompanyar als Capgrossos a la plaça vallesana i en el poc freqüentat horari de diumenge a la tarda uns gausacs –sobrenom dels Castellers de Sant Cugat– que no van tenir el seu dia i van ensopegar amb el 2 de 8 amb folre d’entrada per signar després 4 de 8, intent desmuntat de 3 de 8 i 2 i 5 de 7 i una solvent Jove dels Xiquets de Tarragona que va calcar l’actuació dels Capgrossos superant-los en descarregar sobrats el 3 de 9.