Objectiu complert: Vilassar de Mar ja té plaça de 9

Els Capgrossos brillen amb el gran objectiu però flaquegen amb la torre i el pilar

  • Cugat Comas i Fotos de Capgrossos
  • Dimarts, 25 Juny 2013 10:38

Capgrossos Vilassar de Mar 4 de 9 amb folre

Feina feta, promesa complerta. Vilassar de Mar ja és des de diumenge la tercera població maresmenca que ha vist un castell de 9 pisos. Va ser diumenge, en segona ronda, en el moment culminant d’una diada en què, altra vegada, els Capgrossos van notar com la plaça vilassarenca no sols els acollia sinó que els duia a l’èxit amb el seu entusiasme i col·laboració. Sense les desenes de veïns que van fer pinya l’intent hagués estat impossible, sense la cridòria i l’eufòria local, l’intent no hauria fructificat. El 4 de 9, molt sòlid de baix a dalt, va anar molt millor que el que s’havia vist a Mataró per l’Aniversari a principis de mes i obre el meló de l’estiu casteller per una colla que, després, va demostrar que encara té moltes sopes per menjar. La torre de 8 desmuntada i el pilar de 6 carregat van ser un agre contrapès a la dolçor del gran objectiu del dia.

Els Capgrossos van obrir plaça amb un 3 de 8 lleuger i maco perquè sí. Va ser el 3 més plaent del que va de temporada, potser un punt lent d’execució però molt segur de mides i maneres. Va transmetre seguretat que és bàsicament el que necessita destil·lar un castell que aviat voldria un folre i pujar un pis. Els assajos acabaran dictant quan toca el 3 de 9.

Gran intent

Al darrera va venir en torn de complir amb un any de tardança la promesa de fer de Vilassar de Mar plaça de 9. Es va anunciar l’intent de 4 de 9 amb folre i es va acabar tancant una senyora pinya gràcies a la col·laboració dels Castellers de Figueres amb qui es compartia plaça i de molts veïns il·lusionats amb el repte. La solidesa de la pinya va ser bàsica perquè, a sobre, folre i tronc treballessin de meravella i el 4 de 9 es convertís en un castell que es recordarà. La colla del Maresme complia amb la comarca i amb una vil·la que cada Sant Joan aposta més pels castells. Fins i tot hi va haver qui ho va celebrar amb cava.

Capgrossos Vilassar de Mar 4 de 9 amb folre

Frustrant

En tercera ronda els Capgrossos es van envalentonar amb la torre de 8 amb folre però la desconfiança amb l’estructura del 2, que havia caigut una setmana abans, els va jugar una mala passada. Terços i folre no van estar còmodes en cap moment i amb quasi tot el castell dalt, el seny va guanyar la rauxa –que no prometia res feliç– i la torre es va desmuntar. En repetició, torre de 7. Castell segur però corrent després de tot un 4 de 9. La frustració potser encara va ser més forta amb el pilar de 6 final. El pilar a l’assaig és maquíssim però per segona vegada a plaça va quedar en carregat i pels pèls. Serà qüestió de seguir afinant al laboratori.

Els Castellers de Figueres van compartir plaça amb els mataronins signant el 3 de 7, el 2 de 6 i el 4 de 6.