4 de 9 d’autoritat dels Capgrossos

La colla mataronina planta bandera al seu Aniversari amb una senyora actuació

  • Cugat Comas
  • Dilluns, 03 Juny 2013 09:49

17è aniversari Capgrossos

Els Capgrossos es van regalar a si mateixos diumenge una actuació senyorial, esplèndida. Els de Mataró van firmar un meritori 4 de 9 amb folre com a castell més destacat en una Plaça de Santa Maria que, com interioritzant el repte, va gaudir de valent amb aquest intent reeixit. Va ser en segona ronda quan els de la camisa blava van fer bona la millor aposta del dia i després de defensar de valent un quatre taquicàrdic ja es pot dir dels Capgrossos que són la primera colla a fer aquest castell enguany i tot just la segona de tastat el “nou”. Arguments per fer d’aquest inici de juny quelcom d’importància: els Capgrossos planten bandera.

Un banderí, el capgròs, que voleiava amb les diferents tendències de la colla abans d’entrar a Santa Maria quan els de blau van ser i voler ser una colla gran. Per això el castell de sortida va ser el 5 de 8 que en el primer intent va veure com una catedral de cine havia de quedar en res ja que una acotxadora relliscava insistentment a la torre del 5. Era el primer cop enguany que s'encarava i en repetició el 5 va pujar igual de decidit però menys segur i, amb tot dalt, va notar de valent que era el primer exigint un plus sobretot en el 3. La bona execució del tronc, entenimentat, va fer bona la baixada i va validar aquest primer 5 del curs, pròleg del que havia de venir.

17è aniversari Capgrossos

4 de 9 de traca

En segona ronda va venir el premi gros del dia. Els Capgrossos estaven decidits després dels bons assajos i van plantar des d’una soca de moltes garanties el 4 de 9 amb folre més matiner de la seva història. Amb tot a dalt, el 4 es va comportar de perles sobretot fins l’aleta i quan tot Santa Maria va cridar per fer-se’l seu. A partir d’aquí va començar un autèntic rosari a nivell de folre i terços, una descarregada del tot taquicàrdica, amb guerra sense treva. Va ser el moment de castellística, d'imperatius i testosterona, el d’una colla llançada a conquerir el 4 de 9 que esmicolava tots els handicaps que el castell l’anava plantejant. Descarregat i festa feta, no amb poca raó el primer 4 de 9 de l’any casteller.

En tercera ronda els blaus van deixar la torre de 8 folrada per una altra ocasió i van clavar el 3 de 8 com a preludi d’un pilar de 6 que va mostrar la cara agra dels castells en quedar en només carregat quan fins l’aleta semblava un espadat d’execució impol·luta. Van tancar 17 pilars de 4, tants com anys celebraven els Capgrossos, quedant dos d'ells, per accident, en carregats.

Van acompanyar els de blau els Marrecs de Salt que no van lligar bé el 4 de 8 que van desmuntar dues vegades i els Castellers de Sant Cugat que sí que van aconseguir el ‘vuit’ i apunten bones maneres per la seva diada de Festa Major, el 30 de juny amb presència dels Capgrossos.