Mor als 65 anys el pintor Pere Màrtir Brasó

Natural de Vilassar i instal·lat a Mataró, el creador patia una llarga malaltia

Pere Màrtir Brasó

Dimecres, 8 d'agost, va morir l'artista Pere Màrtir Brasó. Nascut a Vilassar de Mar l’any 1952, Brasó vivia i treballava a Mataró, des d’on participava en l’activitat artística i cultural de la ciutat.

Amb estudis de dibuix publicitari i interessos visuals especialment vinculats a la cultura del còmic, ha estat un artista especialment inquiet de mena que ha treballat sovint en temàtiques de caire social i de denúncia.  Transitant per diverses etapes artístiques, durant les quals no va perdre mai perdre mai el seu particular figurativisme, se li han reconegut influències del surrealisme, l’impressionisme o l’expressionisme, assolint el seu  llenguatge plàstic unes particularitats personals, gestuals, esquemàtiques i de tendència creient cap el minimalisme i l’essencialitat.

"El menys és més"

Sense por en front els recursos canviants i els nous camins de l’art, entre el 2001 i el 2002 va il·lustrar els capítols del primer llibre en català publicat per internet, “Qui sobreviurà la globalització?” de Jep Llany, l’autor que l’any 2013, va definir l’ideari de Pere Màrtir amb el lema ’“El menys és més”.

L’obra de Pere-Màrtir Brasó forma part de diverses col·leccions d’art, públiques i privades, de Barcelona, Ginebra, Roma o Ljubljana, entre altres. Entre les seves darreres exposicions poden destacar: “Passem a publicitat” al Museu Enric Monjo de Vilassar de Mar (juny-setembre, 2016) i “...i Obèlix” a La Destil·leria de Mataró (març-abril, 2017)