"Aquesta exposició és un regal de Miquel Barceló"

Maria Choya és la directora de la Fundació Palau, que acull la mostra temporal ‘Pregon desig: Miquel Barceló a Josep Palau i Fabre’

  • Laia Mulà // Foto: cedida
  • Dijous, 14 Juny 2018 11:48

Cultura 2018, pregon desig barceló expo palau i fabre

Què té d'especial l'exposició?

Barceló ha decidit homenatjar la figura de Palau i Fabre amb motiu del centenari del seu naixement i per això va fer la tria de les obres pensant en la seva poesia. Cal destacar que Palau i Fabre admirava de forma molt profusa a l’artista i que, des que va obrir la seva Fundació l’any 2003, sempre va voler comptar amb una exposició temporal de Barceló. Miquel Barceló va voler sumar-se a la celebració del centenari del naixement del poeta, possibilitant l’exposició. Va creure convenient ajudar a la seva fundació i a la cultura en general que no passa per un bon moment.

Què s’hi pot veure?

Podem conèixer la manera de fer de l’artista i la seva fam creativa, elements que compartien Barceló i Palau i Fabre. Les obres són gravats, aquarel·les i obres fetes amb tècnica mixta. Hi tenim tot l’univers d’en Barceló: animals, autoretrats, retrats d’amics, escenes de Mali, escenes eròtiques... i uns gravats fets amb termites de gran potència estètica!

Què destacaries com el més important de la mostra?

El que considero més valuós és que Miquel Barceló ens ha fet un regal fent de comissari d’aquesta exposició i escollint les obres de la mostra. Fa molt que l’artista no exposava en territori català i que ho faci aquí amb diverses obres és un gran homenatge.

Com l'ha acollit el públic?

Molt bé! Hem augmentat molt el nombre habitual de visites i això ens ha ajudat a donar a conèixer la fundació. Aquí al Maresme hi ha una petita joia amb la col·lecció picassiana i aquesta mostra ens porta públic que encara no coneixia la nostra col·lecció permanent.