Nous horaris pels museus i sales d’exposicions municipals

A partir de l’1 de juny els cinc equipaments municipals amplien horaris i obriran també els dissabtes al matí

Can Marfà museu

Els cinc museus i sales d’exposicions municipals amplien els horaris de visita al públic a partir de l’1 de juny. A més de les hores d'obertura ja estipulades, tots els equipaments municipals passaran a obrir els dissabtes al matí entre les 11h i les 14h. També cal destacar que Can Marfà Gènere de Punt i Ca l’Arenas Centre d’Art obriran els dijous de 17 a 20 h, a més dels dissabtes al matí. 

Amb aquests canvis, els equipaments municipals s’acosten als estàndards d’obertura dels museus en l’àmbit nacional i intenten trobar l'equilibri amb els interessos entre el públic local i els visitants. El canvi es produeix després d’una avaluació de les estadístiques de públic dels cinc espais, analitzats segons procedències i franges horàries. A partir d’ara ja no hi haurà distinció entre horari d’estiu i horari d’hivern.

Els horaris definitius

Cultura 2014/2015, Can Palauet arxiu comarcal

L'espai de Can Serra, el Museu de Mataró, les Sales d’exposicions de Can Palauet i la Nau Gaudí obriran de dimarts a divendres de 17 a 20 h, dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i els diumenges i festius d'11h a 14h (12 d’octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre).

Cultura 204/2015, Can Marfà

Per altra banda, l'espai de Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró i Ca l’Arenas Centre d’Art podran rebre visitants els dijous i divendres de 17 a 20 h, els dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 20 h i els diumenges i festius d'11h a 14h (el dia 12 d’octubre, 1 de novembre, 6 i 8 de desembre).

Ciutat 2017, restes romanes-torre llauder

Per últim, cal recordar que a partir del 15 de juny, l’horari de la visita de la vil·la romana de Torre Llauder passa a ser de tardes, tal com s’ha fet els darrers anys, i també es tornen a oferir visites en anglès i francès.

Les escoles poden reservar l'espai

A més de les hores que aquests espais estan oberts al públic, els cinc equipaments museístics obriran fora de l’horari habitual si es fa reserva prèvia. Aquest servei s’ofereix a les escoles, centres educatius reglats i no reglats i grups de persones a partir de 20. Els tallers educatius i familiars se segueixen duent a terme amb la mateixa regularitat.