Reflexió al voltant de la màgia i la il·lusió

‘El desig de creure’ planteja set conjunts d’obres al voltant de la necessitat de confiar en el pensament arran de la mataronina Magia Borrás

  • Cugat Comas // Fotos: Anna Aluart
  • Dimecres, 23 Desembre 2015 11:53

Cultura 2014/2015, exposició Borras 1

"Per què creiem en coses que canvien la realitat? Què rodeja la producció d'il·lusions? De quina manera les persones volem creure en l'Il·lusionisme o la prestidigitació?". Aquestes són les preguntes que es feia Cèlia del Diego a les portes de la nova exposició que ha comissariat a Can Palauet: El desig de creure. L'exposició es divideix en set artistes contemporanis i sorprèn el qui la visita amb sengles plantejaments al voltant de tot aquest món inabastable.


Aquesta exposició es complementa amb un recull d’articles de Lúa Coderch, Enric Farrés, Jordi Ferreiro, Christian Jankowski, Julia Montilla, Dani Montlleó i Joâo Onofre són els artistes que reflexionen sobre el fet de veure i creure a través de peces i instal·lacions que utilitzen recursos com la prestidigitació, l’endevinació, l’aparacionisme, la tecnologia o la ciència. Algunes de les peces han estat creades per a l’ocasió i d’altres arriben procedents de galeries internacionals.
Dos dels artistes que formen part de l’exposició han creat la seva peça a partir de trobades amb la família Borrás. El mataroní Dani Montlleó ha fet un greal retallable en al·lusió a l’element que fan servir els mags i que forma part de la històrica caixa de màgia de Juguetes Borrás.
Per la seva banda, Enric Farrés parteix del frare de Borrás per crear un prototipus similar que reacciona amb el temps climatològic de l’espai expositiu i posa el focus en la mirada del personatge com a metàfora de la seva captació d’atenció.

Cultura 2014/2015, exposició Borras 2

Visites guiades especials
Durant el 2016 hi haurà tres sessions per aproximar el visitant a la mostra des de diferents punts de vista: des de l’antropologia amb l’antropòleg Manuel Delgado (16 de gener), des de la màgia amb l’il·lusionista Hausson (31 de gener) i des de l’espiritualitat amb la periodista especialista en religió Eulàlia Tort (14 de febrer). També hi haurà un cicle de cinema associat.