“Intensitats i densitats” de Marta Duran aterra a l’Ateneu de la Fundació Iluro

L’artista repassa els 35 anys de la seva trajectòria pictòrica

  • Redacció
  • Divendres, 13 Novembre 2015 00:00

Cultura 2014/2015, marta duran

Més de 50 obres d’olis sobre tela i tècnica mixta s’exposaran a partir del dissabte vinent, dia 14, i fins el 10 de gener a l’Ateneu de la Fundació Iluro. La producció de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró és de la mataronina Marta Duran que repassa els 35 anys de la seva carrera pictòrica. Sota el títol “Intensitats i densitats, 35 anys de pintura” Duran ha portat a l’Ateneu peces pròpies però també de col·leccions privades que porten, evidentment, el seu segell. La majoria de l’obra de Duran són paisatges, inspiració i realitat que es barregen amb la seva gran sabiesa i formació en biologia i botànica. És un punt de vista purament visual i natural.

Trajectòria professional

Marta Duran ha exposat en moltes sales les seves obres. Ho ha fet en exposicions individuals però també col·lectives tant a Catalunya com a Europa i, fins i tot, als Estats Units. La primera exposició individual la va fer l’any 1981 al Museu de Mataró i Comarcal del Maresme. El matex any ja havia entrat a formar part del Cercle d’Art Sant Lluc de Barcelona perquè pintava sota la supervisió de Josep Martínez Lozano. Abans també havia passat pel taller de L. Finet l’any 1965 i el de Pablo Mañé al 1978.

Marta Duran també ha participat en esdeveniments culturals com el d’‘Unicef Art per Catalunya’ al Palau Robert, els ‘Originals Solidaris’ a la Casa Ametller de Barcelona i en el Saló Internacional de la Val d’Or, a França. La seva obra torna a ser exposada, aquesta vegada torna a jugar a casa, on s’espera que els mataronins que encara no la coneixen puguin descobrir aquest petit tresor pictòric mataroní.