La restauració de la Capella dels Dolors durarà set mesos

Un equip de dotze conservadors realitzarà les tasques, que començaran a finals d’agost

  • Redacció
  • Dijous, 16 Juliol 2015 10:05

Cultura 2013, Capella dels dolors-viladomat

La restauració de la Capella dels Dolors de Santa Maria anunciada el mes de maig començarà a finals d’agost i s’allargarà durant set mesos. Dotze conservadors i restauradors s’encarregaran de l’actuació, que ja és de caire urgent per la degradació de les pintures i que es troba entre les més importants que realitzarà aquest any el Departament de Cultura.

El conjunt pictòric barroc d’Antoni Viladomat es troba en un estat de degradació avançat que requereix una actuació de restauració urgent. Per això, l’Ajuntament de Mataró, el Departament de Cultura de la Generalitat i el bisbat de Barcelona han unit esforços per iniciar-ne la restauració, tal com ja es va anunciar el mes de maig passat.

Neteja en profunditat

Un equip de dotze conservadors i restauradors treballaran set mesos, durant els quals es farà una neteja de la brutícia superficial amb tècniques molt curoses i es retiraran les sals i altres dipòsits acumulats sobre la superfície de l’obra de Viladomat. Es fixaran els aixecaments, que podrien implicar la pèrdua de fragments pictòrics i s’anivellaran les esquerdes i es reintegraran al conjunt. També és realitzarà un estudi en profunditat per a un millor coneixement de les pintures murals i el seu estat de conservació.

Les tasques de restauració de la Capella dels Dolors són de les més destacades que es faran aquest any gràcies a les subvencions que atorga el Departament de Cultura per a la conservació de béns històrics i artístics. Aquesta institució, juntament amb el bisbat de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró, es faran càrrec del cost, que ascendeix als 533.070 euros.