Ruth Morán guanya el sisè Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró

L’Ateneu acull les 40 obres finalistes fins al 28 de juliol

  • Redacció
  • Dimarts, 16 Juny 2015 11:12

Biennal Torres Garcia

Ruth Morán Méndez –Badajoz, 1976, i resident a Llorenç del Penedès– és la guanyadora de la sisena edició del Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró per l’obra “Gravitaciones”. A l’acte de lliurament hi van assistir el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell; l’alcalde, Joan Mora; el president de la Fundació Iluro, Pere Carles; el president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró, Antoni Luis; i l’agregada cultural del Consolat General de l’Uruguai, Sylvia Roig. Després de la lectura del veredicte del jurat i el lliurament del premi es va inaugurar una mostra amb les 40 obres finalistes.

A més de la guanyadora, també s’han guardonat en aquesta Biennal quatre obres finalistes: Lola Berenguer Suárez (El Ejido –Almeria–, 1965) per l’obra “Habets”; José Miguel García García (Tapia de Casariego –Astúries–, 1956 i resident a Oviedo) per l’obra “Invierno en Assistens Kirkegard”; Emilio González Sainz (Torrelavega –Cantàbria–, 1961 i resident a Casar de Periedo, Cantàbria) per l’obra “Los Nazarenos”; i Christophe Olivier Prat (París –França–, 1970 i resident a Felanitx, Mallorca) per l’obra “SLOZ. 1”. En aquesta edició s’han presentat 243 peces a concurs, de les quals el jurat va seleccionar 40 obres finalistes que es poden veure en exposició a l’Ateneu Fundació Iluro  fins al 28 de juliol.

Premi Torres García-Ciutat Mataró
El Premi de Pintura Torres García-Ciutat de Mataró es concedeix cada dos anys, està organitzat per l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró i té el suport de l’Ajuntament, el TecnoCampus Mataró-Maresme, el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró i d’altres patrocinadors. El jurat estarà format per Juan Manuel Bonet, crític, historiador de l’art i poeta; Daniel Giralt-Miracle, crític d’art, historiador i escriptor; Glòria Bosch, historiadora de l’art i museòloga; Pilar Parcerisas, historiadora, assagista i comissària d’exposicions i Antoni Luis, president de l’Associació Sant Lluc per l’Art Mataró. El premi està dotat amb 9.000 euros i està obert a artistes residents a tot l’Estat espanyol.