L’Open Puig i Cadafalch dóna protagonisme a l’arquitectura del buit

Places, patis i horts centren el programa d’actes d’aquesta cita anual

  • Redacció
  • Divendres, 10 Octubre 2014 00:00

Cultura 204/2015, casa coll i regàs

La quarta edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch, un esdeveniment anual que vol reivindicar la figura i l’obra de l’arquitecte modernista i el patrimoni arquitectònic de la ciutat, se celebra aquest cap de setmana posant en aquesta edició el seu focus d’atenció en l’arquitectura del buit: els valors arquitectònics dels espais no construïts com places, patis i horts.

El programa d’actes aplega dues conferències que tindran lloc a la Casa Coll i Regàs i dues visites guiades pels patis, horts i places del centre històric de Mataró. Es tracta d’espais públics i privats, amb valors arquitectònics, històrics i mediambientals. Aquestes visites també es poden fer per lliure, descarregant les guies a la web de l’ajuntament o a través del codi QR que apareix als cartells i materials promocionals.

Enguany la celebració de la 4a edició de l’Open coincideix amb la Tretzena edició dels Premis Puig i Cadafalch i la Quarta Mostra d’Arquitectura del Maresme. L’exposició de les obres presentades als premis es podrà veure al pati de l’edifici de la Presó de divendres dia 17 d’octubre a diumenge 16 de novembre amb el lliurament de premis el 24 d’octubre.