Tots els secrets de Viladomat

L'historiador de l'art Francesc Miralpeix ofereix una mirada en profunditat de l'artista barroc

  • Redacció
  • Divendres, 16 Maig 2014 11:31

Cultura 2013, Capella dels dolors-viladomat

Francesc Miralpeix Vilamala, historiador de l’art, professor del Departament d’Història i Història de l’Art de la Universitat de Girona, és especialista en l’estudi de la figura i l’obra del pintor barroc Antoni  Viladomat i Manalt (1678-1755). Miralpeix visita Mataró aquest divendres 16 com a comissari de les exposicions sobre l’artista que s’exhibeixen enguany a quatre ciutats catalanes: Girona, Lleida, Barcelona i Mataró, amb motiu dels actes commemoratius del Tricentenari del 1714.

L’historiador pronunciarà una conferència que pretén redescobrir la figura i l’obra de l’artista que va canviar el rumb de la pintura a Catalunya amb obres entre les quals destaca el programa iconogràfic del Conjunt dels Dolors, a la Basílica de Santa Maria de Mataró, centrades en l’exaltació dels goigs de passió de la Verge –a la capella- i del triomf marià –a la Sala de Juntes-, i que constitueixen un dels moments àlgids en la producció de l’artista.

Prèviament, es realitzarà una visita quiada a les exposicions del pintor Antoni Viladomat, que s’exhibeixen a la ciutat en dos espais: “Viladomat a Mataró: Redescobertes” al Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró i “La Capella dels Dolors. Una cruïlla artística” a Can Serra-Museu de Mataró. L’activitat s’emmarca dins el programa de la celebració del Dia Internacional dels Museus.

ACTES

Data:
Divendres 16 maig

Visita guiada a les exposicions:
18:30h. Can Serra-Museu de Mataró i Museu Arxiu de Santa Maria

Conferència:
19:30h. Capella dels Dolors de la Basílica de Santa Maria
(Pl. Santa Maria, Mataró)