La Generalitat garanteix el finançament del Mataró Art Contemporani

El Conseller garanteix suport a la Xarxa d’Arts Visuals en la que s’inclou el MAC

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 14 Febrer 2014 11:36

Cultura 2013, MAC

El Departament de Cultura va garantir dilluns als municipis que formen part de la Xarxa d’Arts Visuals (XAV) que es mantindrà el pressupost de cada un dels centres. Ho va comunicar el conseller de Cultura durant el Consell de regidors de la XAV.

D’aquesta manera, el Departament palesa la seva convicció i aposta pels set centres d’art contemporani que formen part de la xarxa, el Centre d’Art Contemporani de Barcelona, el Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat, la Panera de Lleida, el Mataró Art Contemporani, el Bòlit de Girona, l’ACVic i lo Pati d’Amposta.

El Departament també s’ha compromès a adaptar el decret de la XAV, en consens amb els ajuntaments, abans d’acabar l’any.

Impulsar la coordinació

La XAV té com a objectius prioritaris impulsar la coordinació entre els centres que en formen part, garantir la presència de les arts visuals contemporànies arreu del país, fomentar que l’art contemporani s’obri més a la societat, i multiplicar i dinamitzar el teixit artístic en el conjunt del territori. El Mataró Art Contemporani és el successor de Can Xalant i es va presentar a finals del 2013.