Exposició de les escultures que Cusachs va fer sobre Espriu

S’inaugura el dia 20 i s’inclou dins els actes del centenari del naixement del poeta

  • Mireia Biel / Foto: cedida
  • Dimecres, 19 Juny 2013 00:00

Cultura, Art, Cusachs/Espriu exposició

El Museu de Mataró acollirà, a partir del proper dia 20, una exposició dedicada a les escultures que Cusachs va realitzar, inspirades en el poema de Salvador Espriu, ‘El caminant i el mur’. La mostra s’inclou dins els actes que ja fa setmanes que se celebren al voltant del centenari del naixement del poeta.

‘El caminant i el mur’, poema que Salvador Espriu va escriure el 1954, va inspirar una de les sèries escultòriques més destacades del mataroní Manuel Cusachs. Unes escultures de bronze que componen part de la mostraCusachs/Espriu. El caminant i el mur’, que el Museu de Mataró inaugurarà el proper 20 de juny i que vol recollir l’essència de la poesia d’Espriu. També s’hi inclou una altra sèrie escultòrica inspirada en el treball musical de Raimon, ‘Cançons de la roda del temps’.

L’exposició consta de tres parts. La primera inclou una sèrie dels dibuixos preparatoris de l’artista mataroní abans de treballar els bronzes. A la segona es podran veure les escultures de la sèrie “Cançons de la roda del temps” de Raimon, mentre s’escolta algunes de les cançons que va musicar Raimon.

La tercera part inclou el bust d’Espriu, les 8 escultures relacionades amb els poemes d’“El Minotaure i Teseu” i un vídeo de l’autor de Sinera recitant Assaig de càntic al temple.