Mostra expositiva a tres bandes per recordar la nevada del 62

Part del material s’ha extret de testimonis que han cedit fotografies

La mostra expositiva a tres bandes per recordar la nevada del 62 ja està a punt. El Museu Arxiu de Santa Maria, l’IMAC i Foto-Cine Mataró i UEC han sumat esforços per recuperar i organitzar fotografies amb la voluntat de rememorar la nevada que va emblanquinar Mataró i que arriba enguany al 50 aniversari. Part del material s’ha extret de ciutadans que l’han cedit. Al conjunt de la ciutat hi ha més actes previstos per recordar l’efemèride. Tres seusTres seus diferents acolliran una triple exposició amb fotografies de paisatges i espais de la ciutat durant la nevada de 1962 que enguany arriba al seu cinquantè aniversari. La Sala d’Exposicions Can Palauet, el Museu Arxiu de Santa Maria i l’espai Foto-cine UEC acolliran la mostra que comptarà amb fotografies extretes de diverses fonts. A Santa Maria, s’hi podrà visitar el fons Albert Mayol, mentre que l’espai Foto-Cine UEC s’hi exposaran les instantànies guanyadores del primer concurs ‘Ciutat de Mataró’. Al seu torn, Can Palauet acollirà les fotos que l’IMAC ha recopilat gràcies als testimonis que han cedit part del seu material i, per tant, del seu relat personal. Memòria històrica

La mostra té per objectiu rememorar la situació excepcional que va viure Mataró durant l’hivern del 62. L’organització vol que es recordi “aquest fet extraordinari que és encara molt viu en el record de molts dels ciutadans d’aquest país i, de manera especial, de molts vilatans de pobles costaners on es van assolir gruixos de neu mai vistos”. Les exposicions s’inauguraran de forma consecutiva començant per l’espai Foto-Cine el divendres 21 a partir de dos quarts de vuit del vespre.

MÉS ACTESMostra documental: La nevada de Mataró l’any 1962Biblioteca Pompeu Fabra. Del 15 al 30 de desembre.L’hora del conte a càrrec de Josep Roca.Can Palauet. El 23 de desembreExposició de pessebres 2012 amb motius de la nevada.Edifici de La Presó. Del 2 de desembre al 13 de gener.