Els pisos turístics a Mataró van a l'alça

La Cambra de Propietat Urbana de Mataró i el Maresme alerta dels problemes de tenir pisos il·legals a la ciutat

Maresme 2017/2019, pisos turistics premia

L'oferta de pisos turístics en l'àrea Metropolitana és cada vegada més extensa. Dins d'aquest negoci, però, continua havent-hi una oferta il·legal que, més enllà de no complir la normativa, genera diverses afectacions a la població local. Així ho ha assegurat la Cambra de Propietat Urbana de Mataró i el Maresme.

A Mataró, en només dos anys el nombre de pisos turístics (legals) gairebé s'ha triplicat, passant de 40 pisos registrats a la Generalitat el 2017, fins als 101 del 2019, segons dades de l'Ajuntament. Una xifra, però, que la Cambra no troba encara excessiva davant els 126.000 habitants que té la capital maresmenca. Si es fa balança, la incidència negativa que pot tenir en el mercat de lloguer és encara baixa.

El que sí que afecta de manera perjudicial és l'oferta il·legal que segons la Cambra també existeix a Mataró. L'entitat explica que d'aquesta activitat en surten perjudicats els mateixos inquilins, ja que perden el dret de reclamació davant de qualsevol incident, i els ciutadans en general, ja que genera especulació, economia submergida i les comunitats de veïns no perceben cap retorn positiu. 

Des de l'entitat recorden que fer un ús turístic d'un habitatge sense tenir la regulació pertinent pot suposar una multa pel propietari, amb xifres que oscil·len entre els 3.000, els 30.000 i els 600.000 euros, depenent de si les infraccions són lleus, greus o molt greus.