La plaça Santa Anna ja té la seva pròpia font

És una de les mesures d’Aigües de Mataró per promoure el consum de l’aigua de l’aixeta

  • Redacció // Foto: AMSA
  • Dijous, 25 Juliol 2019 07:59

Ciutat 2017/2019, font pl. sta. anna

Tot i que potser no hi havíem pensat mai, a la plaça Santa Anna no hi havia cap font. A partir d’ara, gràcies al projecte que han engegat Aigües de Mataró i l’Ajuntament, ja podrem gaudir d’aigua potable en una de les places més cèntriques de la ciutat i de les que acull més actes i trobades al llarg de tot l’any.

Aquesta mesura s’engloba dins d’un projecte que pretén reduir el consum d’aigua envasada i així com evitar l’ús innecessari de plàstics que més tard es convertiran en residus.

A Mataró hi ha 192 fonts d’aigua potable repartides per tota la ciutat

Una altra acció promoguda per les institucions locals és el repartiment gratuït de cantimplores, tant a l’OFIAC, a la Riera, 48, com a les oficines d’AMSA del carrer de Pitàgores 1-7. També es repartiran tríptics on s’explica detalladament que l’aigua de l’aixeta és del tot saludable, així com que el fet d’envasar l’aigua genera un munt de residus i una despesa energètica molt gran.

A més, aquest any l’Ajuntament ha inclòs un plànol de les fonts de la ciutat dins del programa de Santes per tal d’evitar cops de calor i assegurar que els mataronins es mantinguin hidratants durant les festes.