Inversió de 2 milions d'euros per a millorar els polígons industrials de ponent

L'Ajuntament ha iniciat les obres per a la reactivació econòmica dels polígons Pla d’en Boet, Les Hortes del Camí Ral, el Rengle I i II, i Balançó i Boter

  • Redacció // Foto: Arxiu
  • Dimarts, 04 Juny 2019 08:48

Maresme 2014/2014, poligon industrial

L’Ajuntament ha començat les obres corresponents al Pla d’Acció integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica de ponent de Mataró que va concórrer a la convocatòria de modernització de polígons promoguda per la Diputació de Barcelona. El projecte compta amb un pressupost de 2 milions d’euros, dels quals 1,7 milions d’euros són subvencionats.

L’objectiu del pla és potenciar les activitats econòmiques existents i atraure’n de noves; adequar els polígons d’activitat econòmica i el sistema d’espais públics per millorar l’entorn urbà, i modernitzar els serveis i les infraestructures per afavorir l’eficiència i competitivitat de les empreses.

Les 690 empreses instal·lades als polígons industrials de ponent donen feina a més de 9.100 persones.

A finals de maig van començar les obres corresponents a la millora de l’accessibilitat i la vialitat als polígons de Pla d’en Boet, Les Hortes del Camí Ral, el Rengle I i II, i Balançó i Boter.

Millora de l’enllumenat

Paral·lelament a les obres de millora de l’accessibilitat i la vialitat s’està executant la renovació de l’enllumenat públic del polígon de Pla d’en Boet. Els treballs afecten a sis quadres d’enllumenat d’un total de 14 carrers on se substituiran les lluminàries per tecnologia led i s’implantaran nous punts de llum amb columnes de 9 metres d'alçada per reforçar la il·luminació de les cruïlles i millorar la seguretat ciutadana.

Altres actuacions

El consistori preveu fer altres actuacions com la semaforització les cruïlles de la Via Sèrgia i l’avinguda de Lluís Companys amb el carrer de Manuel Carrasco i Formiguera, la instal·lació de càmeres de videovigilància, l’estesa de fibra òptica, la instal·lació d’una nova electrolinera o la replantada i millora de l’arbrat.

També es preveuen actuacions de promoció de l’activitat econòmica i foment de la cooperació entre empreses, com la creació d’un portal online de promoció i geolocalització d’aquests polígons d’activitat econòmica i de les empreses que hi estan ubicades.

El Pla d’Acció integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica de ponent s’emmarca en el Pla Estratègic Mataró 2022 i en les prioritats del Pacte per l’ocupació i el desenvolupament econòmic de Mataró.