En Comú Podem i ERC reaccionen a l’ampliació de Mataró Parc

Ambdues formacions polítiques afirmen que es tracta d’una decisió electoralista per part del PSC

Mataró Parc

Primeres reaccions als plans de l’Ajuntament d’urbanitzar sobre la C-32 per ampliar Mataró Parc. En Comú Podem (ECPM) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ja han dit la seva sobre la decisió del govern socialista liderat per David Bote d’iniciar els estudis urbanístics necessaris per a modificar els quatre sectors de ciutat que es troben per sobre l’autopista.

Tot i que l’Ajuntament de Mataró afirma que aquesta ampliació es faria "respectant l’equilibri entre els comerços de proximitat i el centre comercial", les dues formacions polítiques denuncien "l’electoralisme" de l’alcalde.

Segons el partit encapçalat per Sergi Morales, “Bote no pot prendre una decisió tan rellevant pel model de la ciutat per la via del decret, i fer-ho tan sols 53 dies abans dels comicis municipals”. Per a En Comú Podem, el consistori “només té en compte l’interès de l’amo del complex comercial”, doncs “en cap cas el pla s’ha consensuat amb la resta de les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament”.

A més a més, Morales afirma que “a hores d’ara”, no compten amb “informació del projecte” i destaca “l’opacitat altament sospitosa en la gestió d’aquest tema”.

Discrepàncies sobre el model comercial mataroní

Per la seva banda, la formació liderada per Francesc Teixidó coincideix amb En Comú Podem afirmant que, “després de quatre anys evitant el debat, Bote està fent servir aquest tema com un punt més del seu programa electoral”.

En aquest sentit, ERC defensa el comerç de proximitat i afirma que s’han de posar sobre la taula propostes per “enfortir tots i cadascun dels centres comercials que tenim al municipi: el centre de Mataró, la Plaça Gran i els seus voltants, la Plaça de Cuba, Rocafonda, Cerdanyola, els Boulevards, etc.