Habilitat l'aparcament "provisional" del carrer Biada

L'espai, que funciona amb limitació horària, està regulat com a zona taronja

  • A.G. - Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimarts, 18 Desembre 2018 15:42

Pàrquing Casa de la Cultura

Primera setmana en la qual funciona amb normalitat el pàrquing provisional habilitat al carrer Miquel Biada de Mataró. L'espai, provisional i gratuït, s'ha habilitat durant els últims mesos per reforçar l'estacionament durant la campanya nadalenca. 

Situat entre els carrers de Miquel Biada i de Tetuan, funciona amb limitació horària i està regulat com a zona taronja. Té més de 70 places per a cotxes i una dotzena de places per a motos. L’objectiu, asseguren des de l'ajuntament, és "afavorir el comerç del centre". De fet, l’actuació es va consensuar amb la Taula transversal de comerç del Centre en el marc del Pla d'Impuls al Centre i es busca que permeti "pacificar" el trànsit als entorns de la plaça de Cuba.

Per aquest motiu, l’aparcament és de rotació i està regulat de dilluns a dissabtes feiners com a zona taronja de 9 a 14 h i de 16 a 20 h. Es pot estacionar durant un màxim d’1,5 hores amb indicador horari.

Pàrquing Casa de la Cultura

Els treballs han tingut un cost de 85.263 euros i els ha executat l’empresa Obres i Serveis Roig per encàrrec municipal. En concret, els treballs han consistit en la neteja i compactació dels terrenys, l’asfaltat, el marcatge de les places, la instal·lació d’enllumenat i la creació d’un muret de contenció per resoldre el desnivell respecte al carrer.

L’aparcament del carrer Miquel Biada és de rotació i està regulat de dilluns a dissabtes feiners com a zona taronja de 9 a 14 h i de 16 a 20 h. Es pot estacionar durant un màxim d’1,5 hores amb indicador horari.

Pàrquing privat "Casc Antic"

D’altra banda, l’Ajuntament i Saba Aparcaments han acordat un canvi de nom de l’estacionament de “Can Xammar”, que ha passat a denominar-se “Casc Antic”. Aquesta acció es va consensuar a la Taula transversal de comerç amb l’objectiu d'incrementar el grau de coneixement d’aquest equipament com a aparcament estratègic ubicat al centre comercial de la ciutat.

Per visualitzar aquest canvi, Saba Aparcaments ha anunciat que oferirà a tots els establiments comercials i de restauració de la zona una promoció perquè puguin adquirir a millor preu vals d'una hora d'estacionament gratuït per als seus clients.

El pàrquing privat de l'empresa Saba situat a Can Xammar (i que tenia aquesta ubicació per nom) passarà a dir-se ara "Casc Antic".Pàrquing Can Xammar