Microcrèdits per ajudar en la rehabilitació de blocs de pisos

La iniciativa de l’Ajuntament busca que cap veí es quedi sense poder pagar les rehabilitacions comunes

  • Anna Galdon
  • Dimarts, 30 Octubre 2018 17:57

obres plaça de les tereses i carrer de cuba

Les rehabilitacions i obres fetes en blocs de pisos acostumen a ser font de conflicte en les comunitats de veïns. Ara, l’ajuntament vol garantir que totes les famílies puguin tenir accés a crèdit per fer-se’n càrrec i ofereix una línia de microcrèdits per facilitar el finançament.

L’objectiu és que cap família es quedi sense poder pagar la part que li pertoca de les obres de rehabilitació o manteniment de l’edifici. Per aquest motiu, els préstecs són en forma d'avançaments de 2.000€ per habitatge i reintegrables. Tot això tenint en compte que es tracta de crèdits sense interessos ni despeses afegides. 

En aquest sentit, els diners atorgats seran ingressats directament a la comunitat que porta a terme les obres de l’edifici en qüestió. L’objectiu és, a la vegada, fomentar  la millora del parc d’habitatges mataroní.

L’ajut s’amplia a tot Mataró

Per primera vegada l’ajut podrà ser demanat per qualsevol ciutadà, cosa que no va passar l’any passat, quan el programa de finançament es va iniciar només al barri de Rocafonda-El Palau. Aleshores quatre unitats familiars es van acollir a la proposta rebent un import que rondava els 6.000€. 

Les claus dels micro-crèdits per a comunitats de veïns:

- Què és? Un microcrèdit concedit perquè tothom pugui accedir a crèdit privat i poder assumir així el pagament de les quotes de comunitat en concepte d’obres per al manteniment, conservació i rehabilitació, així com per la millora de la seva accessibilitat i eficiència energètica.

- Qui ho pot demanar? Les persones físiques, propietàries o copropietàries d’habitatges que siguin el seu domicili habitual i estiguin subjectes a un règim de propietat horitzontal.

- Quina és la quantitat màxima? 2.000 € com a màxim per habitatge. El màxim total és de 26.000€.

- Com es tornen els diners? Els diners es retornen abans dels 4 anys i les quotes seran d’un mínim de 20 € mensuals.

- Fins quan es pot sol·licitar? Fins al 17 de desembre de 2018.

- Quan s’han de realitzar les obres? Les obres s’han d’executar abans del 31 d’octubre del 2019.

- On es pot trobar més informació? Al Servei d’Habitatge de l'Ajuntament, encarregat del programa o el web www.mataro.cat