Volen millorar l'accessibilitat a les voreres

L'Ajuntament destina uns 250.000 euros en les obres de manteniment i millora de voreres que es realitzaran a onze carrers de la ciutat

Voreres més accessibles

Onze voreres de la ciutat rebran en els pròxims mesos actuacions pel manteniment i la millora d'aquest espai públic. L'objectiu de les intervencions, impulsades per l'Ajuntament, és la millora de l'accessibilitat d'alguns espais de la ciutat. En concret es contemplen dos tipus d’actuació: ampliació de voreres, com en el cas del Camí del Mig i del carrer de Josep Monserrat Cuadrada, i la reparació dels danys provocats per les arrels dels arbres a diferents carrers del Camí de la Serra.

Repararan 9 voreres

Els carrers d’Hèl·lade, de Fídies, de Pitàgores, la ronda dels Països Catalans, la riera de la Figuera Major, el carrer de Joan Salvat Papasseit, la ronda de la Creu de Pedra, la ronda d’Alfons XII i el carrer de la Confraria de Sant Elm seran els que rebran actuacions de reparació de les seves voreres. Les actuacions permetran corregir el deteriorament d’aquests vials i evitar caigudes a la via pública.

Per reparar les voreres que s'han vist afectades per les arrels d'alguns arbres el projecte preveu tallar el paviment i demolir el tram de vorera malmesa. Si l'arbrat està en bon estat, es procedirà amb l'adequació del terreny i la nova pavimentació de la vorera, replantant els arbres que considerin necessari. Per altra banda, si l'arbrat es presenta en mal estat procediràn a la tala controlada.

Eixamplaments a petició ciutadana

Pel que fa a l’eixamplament de voreres, al Camí del Mig, entre la plaça de Manuel Serra i Xifra i la ronda de Francesc Macià, l’espai que ocupava l’estacionament en bateria s’aprofita ara per ampliar la vorera a l’entrada de l’Escola Camí del Mig millorant així l’accessibilitat a aquest centre. La segona actuació d’eixamplament de voreres es farà al carrer de Monserrat Cuadrada i respon a una demanda ciutadana per tal de garantir l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda.

 Aquestes intervencions compten amb la validació del Consell de Mobilitat i la col·laboració del servei per tal de minimitzar els impactes d’aquestes actuacions sobre l’aparcament.

Finançament amb la taxa de guals

Les 11 actuacions previstes, que han estan prèviament consensuades pel Consell de Mobilitat, suposaran una inversió conjunta de prop de 250.000 euros, una part dels quals finançats amb la recaptació de la taxa de guals, tal com figurava a les Ordenances Municipals 2017.