Reconstrueixen els espais de la Zona Esportiva de Cerdanyola

Els aiguats de l'octubre de 2016 van provocar l'esfondrament de part del mur del camp de futbol, on ara s'hi realitzen obres per un nou tancament perimetral

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Dilluns, 25 Setembre 2017 00:00

Ciutat 2017, obres camp de futbol cerdanyola

Durant el dia 12 d'octubre de 2016, les fortes pluges que van caure a Mataró van provocar l'esfondrament parcial del mur de la Zona Esportiva Municipal de Cerdanyola, que inclou el Camp Municipal de Futbol Camí del Mig. En total van caure 30 metres lineals de mur i van quedar inestables prop de 40 metres més, que es va concloure que caldria enderrocar. A finals d'agost d'aquest any van tenir inici les obres per tancar de nou el perímetre del camp a càrrec de l'empresa Vialitat i Serveis SL.

Després de l'esfondrament del mur, l'Ajuntament va iniciar els tràmits per redactar el projecte de tancament del perímetre i demanar a la Diputació de Barcelona els ajuts econòmics necessaris, la qual va aportar prop de 85 mil euros pels danys provocats pels aiguats. Les obres van ser adjudicades a principis d'agost per un import de més de 350 mil euros i es preveu que durin uns sis mesos.

Més de 250 metres
El projecte preveu substituir 255 metres lineals de mur i serà a base de plans inclinats de llambordes granítiques col·locades sobre solera de formigó, a més d'una tanca metàl·lica perimetral. El 50% de les llambordes que s’utilitzin es recuperaran d’excedents de la reurbanització de carrers de la ciutat i l’altre 50% seran noves. Els arbres de l’interior del recinte afectats per les obres es plantaran de nou a 5 metres dels nous talussos.

Ciutat 2017, obres camp de futbol cerdanyola 2

Els potents aiguats

Segons les dades de Meteomar, el servei meteorològic del Consell Comarcal del Maresme, es va registrar a la ciutat una intensitat de pluja de 140 litres per metre quadrat durant tot el dia. A més, puntualment es va arribar a una intensitat màxima de més de 200 litres per metre quadrat. Per aquest motiu, la Generalitat va activar en alerta el Pla Inuncat i l'Ajuntament va prendre les mesures de prevenció pertinents. Aquell mateix dia, a més, els bombers van realitzar una cinquantena de sortides a Mataró per atendre inundacions i la Policia Local va rebre 18 requeriments relacionats amb aquestes.

Ciutat 2017, Pavello Euskadi

La reivindicació de més equipaments esportius
Més enllà de la zona esportiva del Camí del Mig i també de la del Sorrall, d'explotació privada, una de les reivindicacions històriques del barri és la falta d'equipaments esportius. Si bé és cert que la majoria d'equipaments d'aquest tipus es concentren a la zona de Cirera en un model de concentració buscat, també ho és que la molta població cerdanyolenca no té un equipament d'aquestes característiques i no s'hi ha pogut desenvolupar un associacionisme esportiu potent.