Obres per millorar la connexió amb l'enllaç de Mataró Oest de la C-32

La Generalitat i l'Ajuntament de Mataró acorden crear un ramal adjacent a la sortida de l'autopista cap a Barcelona per millorar la fluïdesa de trànsit de la zona de l'Hospital

  • Laia Mulà
  • Divendres, 09 Juny 2017 11:46

Sortida C-32 Mataró Oest

1,4 milions d'euros (sense IVA) s'invertiran a fer obres per a la millora de la connexió de Mataró Oest i la C-32. Així ho van anunciar el secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, i l'alcalde de Mataró, David Bote. També van acordar la instal·lació de pantalles acústiques a l'altura de Figuera Major i el barri de Vista Alegre per disminuir l'impacte acústic de l'autopista.

Més obres a l'enllaç de Mataró Oest i la C-32
David Bote va anunciar el que considera una “bona notícia per a Mataró”: l'obra que espera donar resposta als problemes de circulació de la zona de Mataró Parc i l'Hospital de Mataró. Es tracta d'una actuació complementària a la remodelació del nou enllaç de Mataró Oest que va entrar en servei l'any passat, que consistirà en la formació d'un nou ramal que connecti el carrer d'Estrasburg i la plaça de la Gran Bretanya. Segons va explicar el Secretari de Mobilitat, se situaran “dues rotondes” que diversificaran el tràfic dirigit a la plaça de la Gran Bretanya.
L'objectiu és clar: afavorir la fluïdesa de circulació a la zona per resoldre les situacions puntuals de congestió de tràfic per la mobilitat generada pel centre comercial. Tot i que les obres suposaran una millora en la sortida dels clients de Mataró Parc, Bote va declarar que “no es pot carregar al sector amb les despeses” que genera l'obra i que no hauran d'assumir cap cost des del centre comercial.
Ciutat 2014/2015, foto tot empenta mataro parc 2

356 metres de pantalles acústiques

El projecte per la implementació de pantalles acústiques de formigó preveu executar 356 metres de pantalles d'entre 3 i 4 metres d'alçada en la calçada en sentit Palafolls. Bote va destacar el paper d'aquestes pantalles per “millorar la qualitat de vida de tot el barri”.

Les dates previstes per les obres
Els treballs per la formació del nou ramal començaran durant el primer trimestre del 2018. Per la seva banda, les pantalles acústiques que pretenen disminuir l'impacte acústic al barri de Vista Alegre, les quals suposaran una inversió de mig milió d'euros (sense IVA), està previst que estiguin enllestides a finals del 2017.